vineri, 29 martie, 2024

Herta Muller habar n-avea ca este membra a Uniunii Scriitorilor. ‘Cum se poate numi acest teatru absurd? Cooptare, ca inainte?’

Distribuie:

Publicat:

In urma cu doua zile, o stire, publicata de ziarul Libertatea, anunta ca laureata premiului Nobel, scriitoarea Herta Muller, a fost exclusa din Uniunea Scriitorilor, pe motiv ca nu si-a platit cotizatia de membru.

Contactata de Hotnews.ro, scriitoarea a spus urmatoarele: ”Glumiti? Nu stiam ca fac parte din Uniunea Scriitorilor din Romania. Nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa fac parte din Uniune si nimeni nu m-a anuntat ca sunt membru. Cand s-o fi intamplat asta? Si nu am primit niciodata vreo cerere sa platesc cotizatia."

 

Herta Muller a declarat pentru HotNews.ro ca atunci "cand locuiam in Romania, 1985 sau 1986, trebuia sa fiu admisa in Uniune. Am facut demersurile depinzand de William Totok. Dar cum el nu a fost admis, nu m-am alaturat nici eu. De atunci, nu am mai avut niciun contact cu aceasta organizatie. Si nici nu mi-am exprimat intentia de a deveni membru al acestei organizatii".

"Cum se poate numi acest teatru absurd? Cooptare, ca inainte? Cineva decide pentru mine si e responsabilitatea mea. In orice caz, nu este democratic", a afirmat scriitoarea, pentru HotNews.ro.

Dupa publicarea stirii initiale, Nicolae Manolescu, seful Uniunii Scriitorilor, a precizat:  „Este suspendata, asta inseamna ca nu are drept de vot, atata tot. In rest ea este membra”, a spus Manolescu. In prezent, se desfasoara alegerile pentru pozitia de presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, iar Herta Muller "nici nu a venit la alegeri, acum o saptamana", a adaugat Manolescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img