joi, 25 aprilie, 2024

Hidroelectrica va moderniza staţiile electrice de la centrala Tismana Subteran cu 3,35 milioane de lei

Distribuie:

Publicat:

Hidroelectrica a angajat în această săptămână lucrări de modernizare a staţiilor de 110 kV, 20 kV şi 0,4 kV de la centrala Tismana Subteran, în valoare de 3,35 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPERS.

Contractul a fost atribuit asocierii formate din Comrando SRL (lider asociaţie) şi Enevo Group SRL, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică.

Prin realizarea lucrărilor se doreşte implementarea unor soluţii tehnologice de ultimă oră, scopul fiind acela de a creşte siguranţa în exploatare şi gradul de fiabilitate al echipamentelor, obiectivele modernizate intrând, astfel, într-un nou ciclu de viaţă, potrivit Agerpres.ro.

"Echipamentele pentru care vom începe lucrările de modernizare au fost pus în funcţiune în urmă cu circa 40 de ani, astfel că nivelul tehnologic al acestora corespunde cu capacitatea industriei româneşti a acelor vremuri. În plus, încă de la punerea în exploatare, acestea au prezentat o serie de deficienţe care au presupus efectuarea de lucrări de reparaţii frecvente. Este evident că este nevoie să intervenim, astfel încât să aducem aceste staţii la nivelul rigorilor tehnice şi de siguranţă actuale. Urmăm cu stricteţe planurile anuale de modernizare pe care ni le-am propus şi lucrăm pentru aducerea în parametrii optimi de funcţionare a cât mai multor obiective aparţinând companiei", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Continuarea pe stiripesurse.ro

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img