vineri, 29 martie, 2024

Hipnoza, cauza ascensiunii lui Adolf Htiler?

Distribuie:

Publicat:

Hipnoza, cauza ascensiunii lui Adolf Htiler? O nouă teorie halucinanata a ieşit la iveală. Doi maeştri în hipnoza l-au transformat pe Adolf Hitler într-un tiran egocentrist. Dr. David Lewis a prezentat această teorie în cartea sa „Triumful Voinţei?”

Acesta susţine că psihoterapeutul Edmund Robert Forster şi misticul Erik Jan Hanussen l-au transformat pe Hitler într-un dictator feroce.

Fuhrer-ul ar fi devenit un monstru în urma unui tratament pentru sechele cauzate de obuze la sfârşitul Primului Război Mondial.

„Nu putem nega că tratamentul iniţial al lui Forster şi „terapia” lui Hanussen au contribuit la naşterea monstrului”, susţine Dr. Lewis

Pe finele Primului Război Mondial, în luna octombrie 1918, Hitler a fost orbit de un atac cu gaze al trupelor britanice

În vârstă de 29 de ani, a fost spitalizat în Pasewalk, Germania. Acolo, doctorii au descoperit că orbirea s-a cauzat unei căderi psihice.

Pe parcusul tratamentului pentru recuperare, Hitler a suferit o a doua orbire temporară, după aflarea veştii că Germania a fost învinsă.

Hitler a fost tratat de Dr. Forster pentru isterie

David Lewis susţine că în încercarea lui Dr Foster de a-i vindeca orbirea acesta a alimentat complexul divin de care suferea Hitler. Tratamentul a avut consecinţe terifiante.

Hitler ar fi fost supus la hipnoza, un tratament considerat pe atunci profund neortodox. Terapeutul a decis să lucreze asupra „dorinţei lui Hitler de a fi precum Dumnezeu”.

Hipnoza, cauza ascensiunii lui Adolf Htiler?

Folosind hipnoza, medicul a stat cu Hitler în faţa a două lumânări reuşind astfel să îl facă pe Fuhrer să vadă din nou

În jurnalul doctorului Foster ar apărea notat că „s-a jucat cu soarta, cu Dumnezeu şi a redat vederea şi somnul unui insomniac orb”.

În urma tratamentului, Hitler a început să creadă că este ghidat de o „putere neomenească”. A fost eliberat din spital, dar s-a arătat dezgustat de capitularea Germaniei în faţa Marii Britanii, Franţei şi Statelor Unite.

În 1923, Hitler a fost implicat în primul puci ratat din cariera sa şi a ajuns la închisoare, unde a scris cartea sa de căpătâi, Mein Kampf. În cele din urmă, Hitler a supervizat mişcarea nazistă.

Dr Lewis susţine că Hitler a apelat apoi la un al doilea hipnotist – Erik Jan Hanussen.

Hanussen era cunoscut drept un escroc, care se dă drept maestru în hipnoză, mentalist, astrolog, dar şi mogul al presei acelor zile.

El s-a întâlnit cu Hitler în 1930 şi l-a ajutat să-şi dezvolte „iluzia nazismului”.

Acelaşi individ l-ar fi convins pe Hitler să-şi antreneze „carisma întunecată”, cu ajutorul căreia a păcălit masele sociale şi a creat al Treilea Reich.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img