joi, 28 martie, 2024

Hipotiroidia, mai frecventa la persoanele care lucreaza mult

Distribuie:

Publicat:

Hipotiroidia, frecventă la persoanele care lucrează mult. Adulții care lucrează prea mult au mai multe șanse să aibă hipotiroidism, care este o tiroidă lenesa, conform rezultatelor studiilor prezentate la ENDO 2020, întâlnirea anuală a Societății Endocrine.

„Suprasolicitarea este o problemă prevalentă care pune în pericol sănătatea și siguranța anagajatilor din întreaga lume”, a declarat cercetatorul principal Young Ki Lee, M.D., al Centrului Național al Cancerului din Goyang-si, Coreea de Sud. „După cunoștința noastră, acest studiu este primul care arată că orele lungi de lucru sunt asociate cu hipotiroidismul”.

Lee a spus că cercetătorii au descoperit un risc mai mare de hipotiroidism la acest angajati indiferent de starea socio-economică sau sex, chiar dacă această tulburare tiroidiană comună afectează mai mult femeile decât bărbații.

Ei au efectuat studiul folosind date de la 2.160 de lucrători cu normă întreagă, care au participat la Studiul Coreean de Sănătate și Nutriție din cadrul Anchetei, din 2013 până în 2015. Anchetatorii au identificat hipotiroidismul din evidențele sângelui tiroidian al participanților.

Hipotiroidia, frecventă la persoanele care lucrează mult

Hipotiroidismul a apărut de peste două ori mai mult la participanții care au lucrat 53 până la 83 de ore pe săptămână față de cei care au lucrat 36 până la 42 de ore în fiecare săptămână (3,5% față de 1,4%), au raportat cercetătorii. Pentru fiecare creștere de 10 ore a săptămânii de lucru, persoanele care au lucrat mai mult au avut o șansă crescută de hipotiroidism comparativ cu cei care au lucrat cu 10 ore mai puțin (cota 1,46), a spus Lee.

Lee a subliniat necesitatea unor studii suplimentare pentru a determina dacă orele lungi de lucru provoacă hipotiroidism, care este un factor de risc cunoscut pentru boli de inimă și diabet.

„Dacă se stabilește o relație de cauzalitate”, a spus el, „poate fi baza pentru a recomanda o reducere a programului de lucru pentru a îmbunătăți funcția tiroidiană în rândul persoanelor suprasolicitate cu hipotiroidism. În plus, screeningul pentru hipotiroidism ar putea fi integrat cu ușurință în programele de screening pentru sănătatea lucrătorilor folosind simple teste de laborator. ”

Coreea de Sud a adoptat o lege în 2018 care reduce numărul maxim de ore de lucru de la 68 la 52 pe săptămână. „Dacă orele lungi de lucru provoacă într-adevăr hipotiroidism”, a spus Lee, „prevalența hipotiroidismului în Coreea ar putea scădea ușor pe măsură ce orele de lucru scad.”

Hipotiroidismul poate provoca oboseală, depresie, senzație de frig și creștere în greutate. Cu toate acestea, Lee a spus că majoritatea participanților la studiu cu hipotiroidism au avut o formă ușoară (subclinică), care de multe ori nu provoacă încă simptome.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img