joi, 28 martie, 2024

Hora Prieteniei, jucata de copii din R. Moldova si Romania la mijlocul podului rutier Albita-Leuseni -FOTO

Distribuie:

Publicat:

In acest an, cu ocazia aniversarii Zilei Internationale a Copilului, Punctele de Trecere a Frontierei Albita si Leuseni si-au „deschis portile” pentru a primi sarbatoritii Zilei de 1 Iunie, doua grupuri de scolari din localitatile Padureni, Romania si Carpineni, R. Moldova.

In  data de 30 mai, intre orele 10.00 – 12.00, doua grupuri  de copii scolari de varsta gimnaziala din cadrul scolilor din localitatile Padureni, Romania si Carpineni, R. Moldova au fost musafirii politistilor de frontiera din Punctele de Trecere a Frontierei Albita si Leuseni.

Momentul a fost o premiera atat pentru scolarii din Romania, cat si pentru cei din R. Moldova.

Politistii de frontiera din P.T.F. Albita participanti la activitati le-au explicat copiilor activitatile specifice ce se desfasoara intr-un punct de trecere a frontierei si principalele atributii ale politistilor de frontiera. Le-au fost prezentate diversele tipuri de tinuta, aparatura de vedere pe timp de noapte si de observare pe timp de zi si obiecte din dotarea zilnica a unui politist de frontiera.

De asemenea, in Punctul de Trecere a Frontierei Leuseni copiii au putut sa observe modul de functionare a aparaturii de scanare din dotarea vamii.

Acestia au fost incantati de dotarile politistilor de frontiera si au urmarit cu viu interes un exercitiu demonstrativ cu cainele din dotarea Politiei de Frontiera Romane, specialitatea detectare stupefiante.

Momentul cu cea mai mare incarcatura emotionala a fost vizita la podul rutier Albita-Leuseni.

Imbracati in costume populare, copiii de pe ambele maluri ale raului Prut, mana in mana cu politisti de frontiera din cele doua tari vecine au tinut sa sarbatoreasca acest moment unic printr-o Hora a Prieteniei, celebrand astfel unitatea de grai, gandire si simtire dintre cele doua tari.

Gazde primitoare, politistii de frontiera de pe ambele maluri ale raului

Prut au intampinat copiii cu zambete calde si bauturi racoritoare. Momentul a fost un succes, reprezentantii ambelor institutii propunandu-si sa desfasoare astfel de activitati comune si pe viitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img