vineri, 19 aprilie, 2024

HORA VASLUIULUI a obtinut locul I la Festivalul International de Folclor PESTISORUL DE AUR

Distribuie:

Publicat:

Rezultat fabulos pentru Vaslui. Ansamblul de dansuri populare HORA VASLUIULUI in frunte cu coregraful husean VIRGINEL SOLOMON, a reusit sa se claseze pe primul loc la finalul Festivalului International de Folclor Pestisorul de Aur, desfasurat la Tulcea.

Ansambluri folclorice de copii din 10 state s-au luptat pentru marele premiu, insa delegatia vasluiana formata din 37 de persoane (9 pereche de dansatori, 15 instrumentisti(Trandafir de la Moldova-Husi), coregraful Virginel Solomon), la sfarsitul competitiei a reusit sa se claseze in fruntea clasamentului.

“Din 12 ansambluri la sectiunea nationala, Vasluiul a fost pe primul loc. Munca noastra de 6 ani este rasplatita cu trofeul de la Tulcea, un reper al ansamblurilor de amatori din Romania! Le multumesc membrilor ansamblului si lui Virginel Solomon pentru entuziasmul din acest moment ce-mi va folosi pentru continuarea proiectului Hora Vasluiului adresat tinerilor din Vaslui.” a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, Lucian Onciu, director al Centrului judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui

“Festivalul “Pestisorul de aur” cred ca este cel mai vechi eveniment de acest gen de o asemenea amploare din Romania. In Europa sunt foarte putine festivaluri de o asemenea anvergura si imi doresc ca acesti copii si tineri sa devina prieteni, iar relatia dintre ei sa dainuie in timp”, a afirmat directorul festivalului, Stefan Coman.

Cea de a XXIII-a editie a manifestarii artistice a fost organizat de Ansamblul artistic “Baladele Deltei”, cu sprijinul Ministerului Educatiei, al Consiliului Judetean si al Primariei municipiului Tulcea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img