News Flash:

Hotararea de interzicere a explorarii gazelor de sist in Dodesti, revocata de Consiliul Local, dat in judecata

4 Aprilie 2014
1791 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Local Dodesti, comuna al carei primar a refuzat sa elibereze un aviz pentru compania Chevron, a revocat hotararea de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist adoptata in urma cu o luna, dupa ce Prefectura Vaslui a atacat in instanta documentul respectiv.

Hotararea de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist in comuna Dodesti, adoptata in urma cu o luna de Consiliul Local, a fost revocata intr-o sedinta ordinara, prin votul acelorasi consilieri care se pronuntasera impotriva metodei fractionarii hidraulice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia CL Dodesti vine la scurt timp dupa ce Prefectura Vaslui a atacat in instanta hotararea prin care autoritatile locale din Dodesti au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist in comuna.

"In momentul in care am primit citatie de la Tribunalul Vaslui, am adus la cunostinta consilierilor locali despre procesul in care am fost implicati. In consecinta, unul dintre consilieri a venit cu un proiect de hotarare prin care a solicitat, in sedinta ordinara, revocarea hotararii de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist in comuna Dodesti, ceea ce, in final, s-a si intamplat. Consilierii locali au spus ca nu au chef sa se plimbe pe la tribunal, iar eu, ca secretar al primariei, nu am niciun contract sa reprezint Consiliul Local in instanta", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX secretarul Primariei Dodesti, Loredana Cerbu.

Autoritatile din Dodesti au transmis la Tribunalul Vaslui si Prefectura cate un exemplar al hotararii prin care este revocata decizia anterioara a CL, de interzicere a explorarii si exploatarii gazelor de sist, pentru ca procesul pe acest subiect sa inceteze de drept intrucat nu-si mai are obiectul.

Comuna Dodesti este cea in care primarul Victor Popa a refuzat, la inceputul lunii martie, sa emita un aviz catre Consiliul Judetean Vaslui in vederea eliberarii unui certificat de urbanism catre Chevron. Compania petroliera americana detine o suprafata de teren in extravilanul localitatii Urdesti, comuna Dodesti, unde ar urma sa fie amplasata a cincea sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Prefectura Vaslui a castigat recent in instanta procesul intentat Consiliului Local Pungesti care, in 17 octombrie 2013, a interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei, hotarare considerata ilegala de catre instanta. Astfel, magistratii Tribunalului Vaslui au admis cererea Prefecturii Vaslui, de anulare a acelei hotarari prin care CL Pungesti interzicea explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Pana in prezent, Prefectura a castigat la Tribunalul Vaslui zece procese intentate consiliilor locale care au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunelor respectiv, doar CL Bacani atacand cu apel sentinta instantei vasluiene. In schimb, au existat si trei consilii locale, respectiv Alexandru Vlahuta, Suletea si Pogana, care au avut castig de cauza in instanta pe aceeasi speta, insa Prefectura Vaslui le-a atacat la Curtea de Apel Iasi.


primariei dodesti tribunalul vaslui chevron comuna dodesti vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044022 (s)