News Flash:

HOTIE LA PAHNESTI: Edilul Mitrofan ii acopera falsele lucrari ale cumnatului lui Ponta-FOTO

26 Februarie 2015
5979 Vizualizari | 0 Comentarii
Cotidianul BUNĂ ZIUA VASLUI vă relatează în EXCLUSIVITATE fotografii şi date despre lucrările care au fost plătite, însă nu au fost efectuate de către cumnatul premierului Ponta in localitatea vasluiana PAHNESTI,comuna Arsura. Edilul Mihai Mitrofan minte cu neruşinare, afirmând că nivelul lucrărilor depăşeşte 85%.

În comună vasluiană Arsura-Pahnesti, banii pentru aducţiunea de apă au fost încasaţi încă din anul 2007. Ba mai mult, la licitaţia organizată în anul 2007, s-a înscris o singură firmă, aceasta fiind a cumnatului premierului Victor Ponta-Grossman Engineering, care a umflat şi nota de plată, iar după 8 ani de „lucrări” nu se vede absolut nimic.

 Undeva la câteva sute de metri de satul Pahnesti, pe un drum aproape impracticabil se poate observa locul unde firma cumnatului premierului Victor Ponta a început lucrările de aducţie cu apa către satul Pahnesti. Într-o pădurice, vom regăsi nişte locuri unde s-a forat şi s-au introdus nişte tuburi de ciment pentru a se acumula apă. Puţin mai jos de acest loc, vom găsi un spaţiu, unde se cunoaşte că au fost demarate nişte lucrări, însă au fost stagnate de mult timp, aici ar fi trebuit să fie construit un bazin de acumulare de unde apa să poată fi preluată către spaţiul de decantare. La aproximativ şase sute de metri, vom regăsi un spaţiu unde sunt montate nişte budane cu nişte legături făcute la foc automat. Locul nu este împrejmuit, animalele sau chiar oameni pot cu uşurinţă să cadă în acele locuri.

Nivelul lucrărilor efectuate în această localitate nu depăşeşte pragul de 30 la sută. Atât a fost construit în satul Pahnesti de către Firmă Grossman Engineering care a subcontract această lucrare altor două firme din municipiul Huşi. Reamintim faptul că la anunţarea licitaţiei primarul comunei, Mihai Mitrofan avea deja banii pentru toată lucrarea. La licitaţia desfăşurată pe 27 august 2007, s-a prezentat doar Grossmann Engineering Group. După începerea lucrărilor, timp de doi ani firma s-a făcut că lucrează, dar de primit a primit 4 milioane de lei, suma cu tot cu TVA.

 Mihai Mitrofan, edilul comunei minte cu neruşinare.

 Un an mai târziu, în 2011, primarul a anunţat că lucrarea este terminată în proporţie de 85% şi, în curând, locuitorii vor avea apă curentă. După 4 ani, situaţia este însă la fel. Primarul nu a protestat în niciun fel faţă de aceste nereguli şi îi apară în continuare pe cei de la Grossmann Engineering. “Dacă o să avem diferenţa de bani vom termina lucrarea. S-au făcut doar câteva probe, dar nu este apă în sat”, mai spune Mihai Mitrofan.

Urmăriţi ediţia de mâine a cotidianului BUNĂ ZIUA VASLUi pentru alte detalii.

Galerie Foto

IMG_1796.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041755 (s)