vineri, 29 martie, 2024

Huawei vrea sa inlature Samsung din varful clasamentului mondial al furnizorilor de smartphone-uri

Distribuie:

Publicat:

Huawei se așteaptă să înlăture Samsung din vârful clasamentului mondial al furnizorilor de smartphone-uri, până la sfârșitul anului 2020, după ce a înlăturat Apple de pe poziția secundă la mijlocul anului trecut, a anunțat joi un oficial al companiei, potrivit mediafax.

 

Cel mai repede în acest an, cel mai încet anul viitor, vom deveni numărul unu, a declarat Richard Yu, directorul executiv al diviziei consumer a Huawei, la Beijing.

Yu spune că firma a vândut peste 200 de milioane de smartphone-uri în 2018, în creștere cu 30% față de anul precedent. Compania a vândut peste 100 de milioane de dispozitive smart, inclusiv tablete și dispozitive wareables. Vînzările totale ale diviziei consumer au crescut cu 40%, la 52 de miliarde de dolari.

Dispozitivele Huawei sunt populare în China, dar și în alte țări asiatice, cum sunt Japonia, Malaezia și Thailanda. Compania se află îi top trei al vânzărilor în Emiratele Arabe Unite, în Africa de Sud și Mexic, și au crescut și în Europa.

Huawei se află în centrul unei dispte internaționale, după arestarea în Canada a lui Meng Wanzhou, directorul financiar și fiica fondatorului companiei. În același timp autoritățile din mai multe state au renunțat la folosirea echipamentelor pentru tehnologia 5G fabricate de compania chineză, la solicitarea SUA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img