vineri, 29 martie, 2024

Hunedoreanul prins ca a furat 14.600 de lei dintr-un bar din municipiul Vaslui, arestat preventiv

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii vasluieni au identificat și reținut o persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, în cursul lunii noiembrie, în municipiul Vaslui, județul Vaslui .

Polițiștii  Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au identificat și documentat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 36 de ani, din județul Hunedoara, care domicilia fără forme legale în comuna Ivănești, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

          În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au stabilit că, în ziua de 13 noiembrie 2021, ora 20.00, bărbatul aflat într-un bar din municipiul Vaslui, profitând de neatenția gestionarei, ar fi sustras o sumă de bani (peste 14.600 lei) aflată sub tejgheaua barului.

          În data de 20 noiembrie, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni au luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de ieri, 21 noiembrie 2021, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂȚILE COMERCIALE

 

Vă prezentăm câteva sfaturi de natură să prevină indiferența, neglijența și naivitatea care favorizează furturile din societățile comerciale:

·              Dotați-vă magazinul cu un sistem viabil de alarmă. Faceți o investiție, dar descurajați hoții!

·              Procurați-vă și montați în punctele sensibile ale spațiului comercial un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior!

·              Este recomandat ca ușa de acces în magazin să fie prevăzută cu un sistem de protecție, de tip “clopot” care să protejeze lacătul. Astfel, se îngreunează activitatea infracțională a hoțului!

·              Apelați la serviciile unei societăți serioase de pază și intervenție rapidă!

·              Angajați-vă pe timpul nopții un paznic!   

·              Indicat ar fi ca în magazin, să se afle întotdeauna doi angajați, pentru ca supravegherea să fie realizată în mod optim!

·              Sfătuiți-vă angajații să nu țină banii proveniți din încasări în vitrina sau sub raftul pe care vând produse! Hoții profită de neatenția vânzătorului, se apleacă peste vitrină și fură.

·              Creați un dulap, cu cheie, în care angajații să-și depoziteze gențile sau poșetele și unde cumpărătorii să nu poată avea acces!

 

             În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img