News Flash:

Hurezeanu - ambasador in Germania; Cioroianu - ambasador pe langa UNESCO

1 Mai 2015
1545 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Hurezeanu a fost numit joi ambasador al Romaniei in Germania, iar Adrian Cioroianu - ambasador, delegat permanent pe langa UNESCO, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi mai multe numiri de ambasadori ai Romaniei.

Mihnea Motoc a fost numit ambasador in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Bogdan Mazuru — ambasador in Republica Austria, Luminita Odobescu — ambasador, reprezentant permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, iar Ion Jinga — ambasador si reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU.

De asemenea, Adrian Cosmin Vierita a fost numit reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU Geneva, Carmen Liliana Podgorean — ambasador in Republica Argentina si Republica Paraguay, Iulian Buga — ambasador in Regatul Suediei, Mihai Constantin Coman — ambasador in Regatul Arabiei Saudite, Constantin Mihail Grigorie — ambasador in Republica Ceha, Viorel Mosanu — ambasador in Belarus si Adrian Davidoiu — ambasador in Regatul Norvegiei.

Tot joi, seful statului a aprobat rechemarea lui Mihnea Ioan Motoc din calitatea de ambasador si reprezentant permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, a Mariei Ciobanu — ambasador si seful Misiunii Romaniei pe langa Oficiul ONU Geneva, a Silviei Davidoiu — ambasador in Republica Austria, a Danielei Grigore Gitman — ambasador in Republica Ceha, a lui Bogdan Mazuru — ambasador in Republica Franceza si in Principatul Monaco, a lui Ion Jinga — ambasador in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, a lui Nicolae Manolescu Apolzan — ambasador si delegat permanent pe langa UNESCO, a Radutei Matache — ambasador in Regatul Suediei si a Simonei Miculescu — ambasador si reprezentant permanent la ONU New York.

Presedintele Iohannis a aprobat propunerile de numire si rechemare de ambasadori in conformitate cu prevederile constitutionale (art. 91 al. 2 din Constitutia Romaniei) si in baza consultarilor cu premierul si cu ministrul Afacerilor Externe.

In privinta numirilor, conform reglementarilor si cutumelor in materie, urmeaza solicitarea agrementului statelor/ organizatiilor aferente si audierile in Comisiile de Politica Externa ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretelor de numire.

AGERPRES

emil hurezeanu adrian cioroianu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048401 (s)