marți, 19 martie, 2024

Husana este la turatie maxima : Arbitru de Liga Campionilor, primit cu flori la Huși

Distribuie:

Publicat:

Hușana Huși demonstrează forma bună în care se află, învingând pe CSM Ceahlăul Piatra Neamț, scor 3-1 (1-0).

Este al treilea joc pentru formația vasluiană fără înfrângere, după egalul cu Foresta Suceava, scor 0-0, și victoria de la Miroslava, scor 3-2.

Fotbaliștii pregătiți de Florin Croitoru au avut nevoie de un sfert de oră, pentru a pune stăpânire pe joc. iar pe fondul unei dominări teritoriale, reușesc deschiderea scorului. George Dănăilă se înalță peste fundașii adverși și reia cu capul direct în plasă (min.26).

Patru minute mai târziu, nemțenii rămân în inferioritate, după cei Mateiciuc vede roșu pentru un fault grosolan.

Și în zece, Ceahlăul arată un fotbal plăcut, iar ușor-ușor revine la coordonare și pune presiune la poarta lui Turiță. La reluare, Agafiței trimite un lob peste portarul hușenilor și restabilește egalitatea (min.60).

Hușana nu renunță la luptă și atacă în valuri, construind atac după atac. Cu un sfert de oră înainte de fluierul final, Cristi Barb lasă Ceahlăul în 9 oameni, după ce vede cartonașul roșu pentru proteste și injurii la adresa centralului, nemulțumit că a dictat fault și l-a avertizat cu galben.

Această a doua eliminare dă și mai mult curaj gazdele, care se aruncă în atac cu toate armele, soarta partidei fiind rezolvată într-un minut. Mai întâi, Jose Cozma (min.84) marchează pentru 2-1 din apropiere de careul de 6 m, pentru ca Sergiu Gârdea, printr-un super șut, să înscrie pentru 3-1 (min.85).

O victorie pe deplin meritată, în fața unui adversar care a ”murit” frumos, a jucat fotbal și nu a cedat la atac nici în momentul în care a rămas în 9 oameni.

 

Arbitru de Liga Campionilor, primit cu flori la Huși

 

Petruța Iugulescu, care a arbitrat la linie meciul Hușana Huși-Ceahlăul Piatra Neamț, a fost primită cu flori pe stadionul Municipal.

În aplauzele puținilor spectatori care au avut acces la joc, căpitanul Petre Agrigoroaei i-a înmânat arbitrei, cu ecuson FIFA, un superb buchet de flori.

Petruța este din Târgoviște și un arbitru apreciat atât pe plan național, cât și internațional. Ea a fost la linie în finala Ligii Campionilor la feminin, în 2019, dintre dintre Olympique Lyonnais și FC Barcelona.

Tot în același an,  ea a arbitrat la Campionatul Mondial de fotbal feminin, din Franța.

 

Sergiu Gîrdea, la al doilea meci consecutiv cu gol!

 

ergiu Gîrdea este golgheterul Hușanei Huși. Jucătorul a legat două meciuri cu victorie și gol marcat.

El a reușit un super gol în victoria cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț, pe final de joc, aducând liniște în tabăra hușeană.

”Îmi doresc să înscriu mereu. Este bine și pentru mine, și pentru echipă”, a spus Sergiu.

Acesta este bucuros că Hușana a demonstrat că e capabilă să se bată de al egal la egal cu orice adversar.

”Vis îndeplinit. Ne-am dorit mai mult victoria și am arătat că suntem din nou o echipă mare. Nu ne-am temut de adversar. Avem încredere în noi și facem față oricărui adversar. Sincer nu ne așteptam să câștigăm la un asemenea scor, dar având în vedere că au luat două cartonașe roșii, rezultatul e normal”, a completat fotbalistul.

Sergiu consideră că Hușana putea fi mult mai sus, dacă gestiona mai bine partidele cu CSM Pașcani și Sporting Juniorul, ambele pierdute la limită.

”Trebuia să fim mult mai sus în clasament. La Pașcani nu am avut curaj să atacăm mai mult și am pierdut puncte importante. Îmi doresc să înscriu mereu. Este bine și pentru mine, și pentru echipă”, a conchis Gîrdea.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img