sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Huseanca premiata de Casa Regala a Romaniei: nivel de aur pentru Octavia ADAM – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Are 23 de ani, este din municipiul Husi, judetul Vaslui, si se numeste Octavia Adam. Pe 20 iunie a fost felicitata si premiata de Curtea Regala a Romaniei, pentru finalizarea nivelului de aur din cadrul programului international de dezvoltare personala The Duke of Edinburgh’s International Award Program. In Romania, programul este patronat de Casa Regala de aceea si ceremonia a avut loc la Palatul Elisabeta, iar diplomele au fost acordeat de Principesa Margareta. In total au fost 5 finalisti din mai multe regiuni ale tarii.

Octavia ADAM este absolventa a Colegiului National “Cuza-Voda” Husi, iar in perioada liceului a fost implicata in nenumarate actiuni civice. Pentru tanara huseanca, aceasta posibilitate de activare in cadrul programului The Duke of Edinburgh’s International Award Program a insemnat o mare cunoastere de sine, a realizat activitati de voluntariat, a calatorit si, cel mai important poate, a realizat importanta ca cineva sa creada in persoana ta

Mai multe ne spune chiar Octavia ADAM. Cotidianul BUNA ZIUA VASLUI (bzv.ro) a reusit sa obtina o declaratie:

“Finalizarea nivelului de aur este reflexia a trei ani si jumatate de munca, de timp si resurse pe care le-am investit in dezvoltarea mea personala, dar si in a celor din jurul meu. A fost o perioada provocatoare si cu fiecare nivel finalizat am inteles cat de important e ca cineva sa creada in tine si sa-ti fie alaturi, cat de important e sa faci activitati de voluntariat care sa ajute comunitatea in care traiesti. The Duke of Edinburgh’s International Award mi-a creat mediu ideal de a-mi depasi limitele, de a transforma problemele in provocari si de a invata ca nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat”, a declarat huseanca.

Ba mai mult, Octavia doreste sa implementeze programul si in municipiul Husi, deoarece crede in potentialul tinerei generatii. “Ce-mi doresc foarte mult in acest moment este sa ajut in continuare la promovarea si implementarea programului atat in Bucuresti, cat si in Husi. Peste tot sunt tineri cu potential, unici prin felul lor de a fi si, indiferent de posibilitatile financiare, ar trebui sa aiba posibilitatea de a se dezvolta personal“, conchide tanara Octavia ADAM.

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personala pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani. Indiferent de mediul de provenienta, contextul economic sau social al tanarului, programul ii imbunatateste acestuia viata si ii ofera sansa de a excela si de a fi recunoscut la nivel international pentru asta. Sustinut de Familia Regala Britanica cu ASR Printul Philip ca Patron Global, Award-ul este acum accesibil tinerilor din Romania sub patronajul national al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei.

De pe raza judetului Vaslui, in cadrul aceleiasi festivitati a fost premiata si vasluianca Stan Maria Madalina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img