News Flash:

Huseanca umilita pentru o suma care nu ii apartine. Vezi trista poveste

1 Decembrie 2015
2508 Vizualizari | 2 Comentarii
Se intampla in municipiul Husi, unde o femeie care beneficia de ajutorul social, este executata acum silit de catre autoritati pentru un cont in care exista o suma de bani, economii stranse de mama sa pentru clipa cand va trece in lumea celor drepti.

Aproximativ doi ani, a beneficiat huseanca de ajutorul social (142 de lei/luna), insa in urma unui control al Curtii de Conturi, desfasurat la administratia huseanaca, s-a descoperit faptul ca pe numele femeii care beneficia de ajutor social, exista un cont in care sunt depusi peste 3.000 de lei.

In realitate, suma descoperita de autoritati este un cont al mamei sale care are o varsta mai inaintata si se deplaseaza cu dificultate; aceasta si-a adunat pe numele fiicei sale o suma de bani pentru momentul cand va muri.


 Inspectorii Curtii de Conturi au considerat insa ca femeia a incalcat conditiile acordarii venitului minim gantat, motiv pentru care au dispus executarea silita a femeii pentru suma totala de 3.408 lei

"In urma masurii stabilite de Curtea de Conturi, Primaria Husi ne-a inaintat o dispozitie de recuperare a debitului de 3.408 lei de la femeie si, in consecinta, am trecut la executarea silita, prin infiintarea de poprire pe venitul minim garantat. Asta dupa ce femeia, care a marturisit ca acel depozit din banca era, de fapt, economia facuta de mama ei de-a lungul vietii pentru a avea cu ce sa fie inmormantata, si-a facut refacut dosarul de ajutor social si a fost reintrodusa in plata", a declarat, Sorin Prepelita, directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui.

municipiul husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0897 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040744 (s)