vineri, 19 aprilie, 2024

Huseanul Augustin MAFTEI alaturi de PSL lansează petitia #6lunifararate

Distribuie:

Publicat:

Augustin MAFTEI, co-președinte PSL Tineret: ” Doresc prin inițiativa noastră, a celor din Platforma Social Liberală, să invit toți cetățenii județului Vaslui să semneze petitia, să se alăture demersului nostru. Trăim vremuri de criză si sunt de părere ca doar uniți și cu măsuri economice eficiente vom putea depăși acest impas. Trebuie să protejăm persoanele fizice si juridice în această perioadă marcată de o profundă instabilitate economică. Din acest motiv suntem nevoiți sa găsim soluții concrete contextului. ”

Co-președinții PSL, Ilan Laufer și Alexandru Coita, împreună cu deputatul Sorin Bota, lansează petiția „6 LUNI FĂRĂ RATE” 

Petiția poate fi semnată accesând acest link: https://www.petitieonline.com/6_luni_fara_rate 

Liderii PSL împreună cu deputatul formațiunii, domnul Sorin Bota, au lansat petiția 6 LUNI FĂRĂ RATE, prin care se cere suspendarea până la 1 septembrie a calendarului de rambursare a creditelor pentru persoane fizice. 

Această măsură este o necesitate urgentă care vine în sprijinul cetățenilor, puternic afectați de criza Coronavirus. 

Cerem tuturor românilor care susțin această măsură să semneze petiția online, cerând Guvernului să adopte fără întârziere decizia!

Sorin Bota: „În 2008, cetățenii României au salvat băncile de la colaps. Acum, este rândul băncilor să ne ajute să trecem cu bine peste criza Coronavirus. Cerem Guvernului României să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să suspende timp de 6 luni plata ratelor la credite pentru persoane fizice și să impună reeșalonări pentru creditele companiilor aflate în dificultate în urma crizei economice generate de noul Coronavirus.”

Ilan Laufer: „Această măsură de solidaritate cu cetățenii României este o soluție urgentă și necesară pentru a atenua greutățile extreme prin care trec românii în această perioadă. Măsuri similare au fost luate deja de guvernele Italiei și Ungariei. Cerem executivului de la București să înțeleagă nevoia protejării populației de efectele crizei și să acționeze pentru a evita un nou val de intrări în insolvență ca urmare a situației critice actuale.”

Alexandru Coita: „Vorbim de o situație fără precedent, care impune măsuri ferme de sprijin a românilor. Suspendarea calendarului de plăți pentru creditele persoanelor fizice este o necesitate atât pentru cetățeni cât și pentru sistemul bancar, evitându-se astfel apariția unui stoc de credite neperformanete care să afecteze sănătatea sistemului financiar. O amânare cu 6 luni a plății ratelor la credite va crea un tampon financiar pentru români, permițând surmontarea acestui moment extrem de dificil. Avem încredere în forța sistemului financiar-bancar din România de a face față efortului constituit de această măsură temporară.”

#mieimipasa
#6lunifararate

Redăm mai jos integral textul petiției inițiate de PSL: 

În 2008, cetățenii României au salvat băncile de la colaps. Acum, este rândul băncilor să ne ajute să trecem cu bine peste criza Coronavirus. Cerem Guvernului României să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să suspende timp de 6 luni plata ratelor la credite pentru persoane fizice și să impună reeșalonări pentru creditele companiilor aflate în dificultate în urma crizei economice generate de noul Coronavirus. 

– Măsura va prevede înghețarea ratelor la bănci și IFN-uri, inclusiv credite ipotecare pentru toți românii.
– Măsura se va aplica timp de 6 luni, până la 1 septembrie 2020.
–  La reluarea plăților de către consumatori, ratele și dobânzile vor fi neschimbate. Nu vor exista dobânzi, penalități sau comisioane suplimentare. Doar calendarul de plata va fi decalat.  
– Procedurile de executare în cazul creditelor se vor suspenda pe o perioadă de 12 luni, permițând cetățenilor să depășească situația dificilă în plan financiar.
– Programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență vor fi înghețate 6 luni.
– Rambursarea creditelor contractate de firme afectate de criza Coronavirus vor fi reeșalonate de o manieră care să permită restabilirea cash flow-ului și continuarea activității companiei. 

Dacă ești de acord cu adoptarea acestei măsuri, semnează și tu!

Semnatari:

Ilan Laufer, co-presedinte PSL
Alexandru Coita, co-presedinte PSL 
Sorin Bota, Deputat PSL

Petiția poate fi semnată accesând acest link: 
https://www.petitieonline.com/6_luni_fara_rate
http://www.6lunifararate.ro/
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img