joi, 25 aprilie, 2024

Huseanul Augustin Maftei, mandru ca a obtinut “Bursa Friedrich Ebert” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Printr-o selectie riguloasa, pentru a selecta cele 20 de persoane care vor intra in programul de pregatire "Bursa Friedrich Ebert", municipiul Husi din judetul Vaslui se poate mandri cu un reprezentat. Pentru cei care nu au auzit pana in acest moment de programul de pregatire "Bursa Friedrich Ebert", este sustinuta formarea unei generatii de tineri implicate politic care sa consolideze si sa reimprospateze politica romaneasca  in modelul de societate inclusive si progresive. In fiecare an sunt oferite un numar de 20 de burse de acest fel tinerilor social democrati, cat si din afara lor, scopul lor fiind de perfectionare a cunostintelor si abilitatilor politice in cadrul unui program specializat in acest sens.

Programul este compus din patru module de pregatire – structurate in asa fel incat sa permita o cunoastere temeinica a ideilor fundamentale pe care se sprijina domeniile de actiune ale democratiei sociale – cu un cadru interactiv si provocator, cu exemple de best practice si un laborator de idei noi care pot rupe cercul vicios in care sa se invarta politica romaneasca in ultimii ani.

Prezent la acest curs, Augustin Maftei, social democratul, vice-presedintele Organizatiei de Tineret Husi, a declarat ca este mandru ca a obtinut o astfel de facilitate.

“Atunci cand te nasti, nu esti un copac, ci o samanta. Trebuie sa cresti, trebuie sa ajungi la o inflorire, iar aceasta inflorire va fi multumirea ta, implinirea ta. Aceasta inflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatura decat cu tine, cu evolutia ta personala.” – Osho. Am inceput declaratia cu acest citat, deoarece vreau sa fiu cat mai explicit in privinta aspiratiilor personale. In primul rand, vreau sa multumesc tuturor persoanelor care au contribuit si contribuie la dezvoltarea mea in plan politic. Fara ei si minunatii tineri din echipa TSD Vaslui nu as fi avut curajul sa ma implic atat de mult. In al doilea rand, este o onoare pentru mine si nu pot sa-mi ascund bucuria pentru faptul ca am fost acceptat intr-o bursa atat de prestigioasa. Sunt convins ca selectia a fost corecta si destul de dificil de realizat si din acest motiv sunt nerabdator sa-mi cunosc viitorii colegi. Bursa are la baza principii ce ajuta la promovarea valorilor democratiei sociale si formarea unei generatii de tineri implicati politic care sa contribuie la modernizarea politicii romanesti. As vrea sa mentionez ca aceasta bursa este dedicata si persoanelor din afara partidelor, tineri pe care ii incurajez sa faca aceasta alegere de participare in editiile viitoare. Privesc aceasta oportunitate cu mult optimism si consider ca este o provocare perfect compatibila cu personalitatea mea in formare!“a declara August pentru bzv.ro.

Fundatia Friedrich Ebert este cea mai veche fundatie politica din Germania, fiind infiintata in anul 1952, dupa moartea primului presedinte ales democratic. Aceasta este reprezentanta in Romania din anul 1994.

Eligibilitate

Pentru a fi eligibili toţi cei care doresc să aplice pentru programul anual “Bursa Friedrich Ebert pentru tineri social-democraţi” trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
să aibă vârsta între 20 şi 40 de ani;
să împărtăşescă valorile stângii democratice;
să aibă o implicare activă în comunitate sau într-o organizaţie civilă*;
să nu mai fi participat la programe de training organizate de FES.

4 stagii de pregătire şi exerciţii practice inedite

Programul este compus din patru module de pregătire – structurate în aşa fel încât să permită o cunoaştere temeinică a ideilor fundamentale pe care se sprijină domeniile de acţiune ale democraţiei sociale – cu un cadru interactiv şi provocator, cu exemple de best practice şi un laborator de idei noi care pot rupe cercul vicios în care pare să se învartă politica românească în ultimii ani.

Procedura de selecţie

Întrucât numărul de locuri este limitat, toate aplicaţiile vor fi atent analizate şi evaluate pentru a-i selecta pe cei 20 de cursanţi. Candidaturile care nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate de mai sus sau nu au dosarul de candidatură complet nu vor intra în procesul de evaluare calitativă. Prezenţa la toate stagiile de pregătire este obligatorie. Nu vor fi luate în considerare decât aplicaţiile acelor candidaţi care se obligă să participe la toate cele patru module din program. Fiecare candidatură admisă va fi evaluată în mod independent de trei examinatori din cadrul Friedrich-Ebert-Stiftung. Toţi candidaţii vor fi anunţaţi în scris despre rezultatul selecţiei.

Condiţii de participare

Încurajăm un număr cât mai mare de aplicanţi, pentru a ne permite o selecţie cât mai riguroasă şi pentru a garanta o calitate ridicată a seminarului! Singura condiţie pusă participanţilor este participarea la toate cele patru module din program. Costurile de participare, cazare şi masă vor fi acoperite de Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img