News Flash:

Huseanul Ciprian Iftimoaei – „tanar cercetator de succes” va participa la o scoala de primavara in Austria

17 Februarie 2015
3128 Vizualizari | 1 Comentarii
In cadrul proiectului "Tineri cercetatori de succes – dezvoltare profesionala in context interdisciplinar si international" POSDRU/ 159/ 1.5/ S/ 132400, derulat de Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca si in care Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) Iasi este partener se organizeaza o scoala de primavara in Austria. Evenimentul reprezinta o sesiune de formare a competentelor de managementul carierei si va avea loc in perioada 10-14 martie 2015.

Costurile aferente deplasarii sunt suportate din bugetul solicitantului, anume Universitatea din Cluj-Napoca, pentru toti participantii. Numarul de locuri alocat UAIC a fost de doi doctoranzi si un postdoctorand. Perioada de inscriere a fost intre 26- 30 ianuarie 2015 si s-a desfasurat la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice si au fost necesare mai multe documente: anume o scrisoare de motivatie, un certificat de limba engleza Lingua sau Alfa sau Cambridge/TOEFL/IELTS – nivel minim B2 sau numar de puncte echivalent. Pentru cei care nu detineau un astfel de certificat, echipa de proiect organiza o mini-sesiune de certificare a cunostintelor lingvistice. Initial, stirea despre acest eveniment a aparut in Buna Ziua Iasi, editia online, pe data de 26 ianuarie.

Rezultatele finale au fost anuntate pe data 9 februarie. Printre cei calificati, pentru pozitia de postdoctorand, se numara si huseanul Ciprian Iftimoaei, cadru didactic asociat la UAIC, doctor in stiinte politice al universitatii iesene, conform rezultatelor afisate la adresa de link http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2015/01/Scoala-de-primavara-Austria-lista-finala-candidati.pdf.

„Sincer sa fiu, am ezitat sa aplic pentru aceasta scoala de primavara in Austria deoarece se suprapune peste un alt curs pe care il urmez, este vorba de cel de-al treilea modul de la Programul de Excelenta in Relatii Internationale, Politici Europene si de Securitate al Konrad Adenauer Stiftung (KAS) – Biroul Romania, un program pe care l-am inceput in septembrie 2014. In fine, m-am decis sa aplic pentru scoala din Austria, motivat de faptul ca este o experienta externa la care merita sa particip. Este vorba de un curs de managementul carierei cu aplicatii pentru invatamantul superior si cercetarea stiintifica. Trainerii vor fi de la o firma specializata din Hamburg si, din informatiile mele, se va desfasura la Universitatea din Viena. Ma voi intalni cu tineri cercetatori de la Bucuresti, Cluj, Timisoara si, evident, colegii mei de la UAIC cu care voi discuta despre cercetarile doctorale si postdoctorale pe care le derulam in mod individual in cadrul acestui proiect POSDRU. Pentru mine este interesant sa aflu despre metodologiile de cercetare si sursele de documentare folosite de colegii mei intr-o atmosfera interdisciplinara: stiinte sociale, economice, juridice, psihologie”, a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI-huseanul Ciprian Iftimoaei, fost prefect al judetului Vaslui in perioada 2007-2009.

Ciprian Iftimoaei este licentiat in sociologie si politologie – sef de promoţie (1995-1999), master in politici publice (1999-2001), a urmat cursuri postuniversitare de formare a inalţilor functionari publici la Institutul National de Administratie (2007-2008) si in diplomatie si securitate la Institutul Diplomatic Român (2011). Este doctor în ştiinţe politice obtinut cu calificativul maxim (2012). A beneficiat de burse si specializări in strainatate: Ungaria (1998), Olanda (1999), Polonia (2000), Lituania (2001), Franţa (2007), Bulgaria şi Turcia (2010), Belgia (2014). A publicat peste 20 de articole si studii pe teme de sociologie si politologie in reviste academice de profil si a participat la numeroase conferinte nationale si internationale. In prezent pregateste cartea de autor „Elitismul. Contributii teoretico-ideologice la studiul elitelor politice”.

Galerie Foto

dadkjagsdkjasdkads-1
ciprian iftimoaei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0848 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028514 (s)