News Flash:

HUSI: Concursul regional “POVESTEA, LEAGANUL COPILARIEI”-FOTO

14 Mai 2014
3870 Vizualizari | 0 Comentarii
Marti 13 mai 2014 s-a desfasurat la Gradinita cu P.P. Nr. 12 Husi, concursul regional de interpretate dramatica – faza judeteana “Povestea, leaganul copilariei!”. Concursul face parte din proiectul regional “Copilaria, basmul cel mai minunat!” si se adreseaza prescolarilor gradinitelor din judetele: Vaslui, Bacau, Botosani, Braila, Iasi si Suceava, urmand ca pe data de 20 mai 2013 sa se desfasoare faza regionala.

Proiectul este coordonat de I.S.J Vaslui prin inspectorul de specialitate prof. Popescu Zoica si organizat de catre Gradinitele Nr. 2, 12, 6 si 10 Husi prin urmatoarele cadre didactice: prof. Gutu Mihaela, educ. Pascal Liliana, prof. Calancea Alina, prof. Berica Ecaterina.

Prin acest tip de activitati organizatorii isi propun sa stimuleze potentialului artistic al copiilor din ciclul prescolar si sa le formeze o conduita morala corecta in raport cu normele prestabilite si cunoscute. Mesajul educativ al povestilor dand posibilitatea fiecarui copil de a se regasi in lumea personajelor, oferindu-le reprezentari si sentimente morale despre oameni, relatiile din familie si societate, despre bine, adevar, frumos.

Totodata, acest proiect urmareste descoperirea copiilor cu aptitudini artistice si antrenarea acestora intr-un numar cat mai mare, in activitatile extracuriculare.

In cadrul concursului au evoluat prescolari de la toate gradinitele din municipiul Husi, din comunele Berezeni, Hoceni, dar si elevi ai Scolii Gimnaziale “Anastasie Fatu” din comuna Berezeni. Au fost puse in scena urmatoarele povesti: “Casuta din oala”, “Coliba Iepurasului”, “Ridichea uriasa”, “Cenusareasa”, “Ursul pacalit de vulpe”, “Fata babei si fata mosneagului”, “Turtita”, “Incurcaturi in lumea basmelor”.

      Aceasta editie a avut o nota speciala atat prin calitatea costumelor cat si a decorurilor, acestea fiind alese cu grija de catre cadrele didactice participante, in asa fel incat sa ajute la intelegerea povestii si a „mesajului transmis”.
La activitate au fost invitati din partea: I.S.J. Vaslui, C.C.D. Vaslui – filiala Husi, Biblioteca municipala „M. Ralea” Husi, membrii prezenti constituind comisia de jurizare. Au fost prezenti si reprezentanti ai parintilor de la fiecare gradinita participanta la proiect.

Organizatorii au felicitat cadrele didactice participante, parintii copiilor, dar in mod special prescolarii care au evoluat in cadrul concursului, apreciind totodata atat calitatea dramatizarilor, cat si costumatiile copiilor, urandu-le succes in activitatile viitoare.


Galerie Foto

gra1
vaslui bacau botosani braila iasi suceava comunele berezeni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037403 (s)