News Flash:

HUSI:“DESCHIDE USA, CRESTINE!” - TRADITII SI OBICEIURI DE IARNA LA ROMANI-FOTO

17 Decembrie 2014
5136 Vizualizari | 0 Comentarii
Marti 16 decembrie 2014 s-a desfasurat in sala mare a Primariei municipiului Husi cea de-a VII-a editie a concursului judetean “Deschide usa, crestine!”, organizat de Gradinitele cu Program Normal Nr. 6/9 Husi, structuri ale Scolii Gimnaziale “Ion Creanga” si coordonat de catre urmatoarele cadre didactice: prof. Popescu Zoica – Inspector de specialitate invatamant prescolar, prof. Hrapciuc Viorica – director, prof. Pascal Liliana, prof. Corciovei Tatiana, prof. Stoian Maria Margareta, prof. Munteanu Valerica, prof. Albu Liliana.

“Traditiile romanilor sunt comori ce nu ar trebui uitate sau parasite si nici schimbate cu alte obiceiuri importate din alte tari. Ele sunt ale noastre, ne caracterizeaza, ne definesc si prin ele ne simtim mai bogati, mai alesi, mai altfel decat altii. Deschide usa, crestine!” este un concurs destinat prescolarilor gradinitelor din judetul Vaslui, prin care ne-am propus sa valorizam traditiile si obiceiurile poporului nostru cu privire la sarbatorile de iarna, sa promovam in randul copiilor mostenirea lasata din mosi-stramosi, iar ei la randul lor sa le transmita urmatoarelor generatii, pentru a nu se pierde dragostea pentru traditie, frumos si autentic” - a declarat initiatoarea acestui proiect educ. Pascal Liliana.

La spectacol au participat gradinitele din municipiul Husi, din comunele Berezeni si Hoceni, dar si elevi ai Scolii gimnaziale “Ion Creanga”, Husi. Pe scena au evoluat un numar de 32 de programe artistice, variate, complexe, in care doamnele educatoare coordonatoare au dat dovada de pricepere, maiestrie si talent pentru a le insufla micutilor dragostea fata de obiceiurile si traditiile romanesti. Au fost prezentate colinde, sorcova, plugusorul, teatru folcloric, dansuri populare, dansuri cu tema, dansul caprei, dansul ursului, dansul babelor si dansul mosnegilor, cadrele didactice incercand sa reinvie trecutul prin prezentarea acestor obiceiuri si datini specifice sarbatorilor de iarna, unele inca prezente si vii in viata satului romanesc

Editia a VII – a a concursului a avut un plus de valoare atat prin numarul mare de participanti, cat si prin calitatea programelor prezentate impresionand sala si juriu prin  numere originale, deosebite. In ceea ce priveste costumatiile micutilor a fost un adevarat regal, fapt dovedit prin premiile acordate. De asemenea pe holul primariei a fost organizata o expozitie cu lacrarile artistico-plastice (desne, picturi, colaje, felicitari decoratiuni de Craciun si Anul Nou) ale prescolarilor care au fost premiate in editiile anteriaore (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013).

La spectacol au fost invitati reprezentanti din cadrul ISJ Vaslui, Biblioteca municipala “ M. Ralea” Husi, CCD Vaslui, Clubul Elevilor Husi, Asociatia Congregatia Surorilor Franciscane Misionare de Asissi- filiala Husi, institutii partenere in cadrul proiectului, membrii prezenti constituind comisia de jurizare.

Organizatorii au felicitat cadrele didactice participante, parintii copiilor, dar in mod special prescolarii care au evoluat in cadrul concursului, apreciind totodata atat calitatea programelor artistice, cat si costumatiile copiilor care au aratat autenticitatea si frumusetea portului popular romanesc.

Galerie Foto

sdfdsdfdsfds
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0900 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040973 (s)