vineri, 29 martie, 2024

HUSI:” EMINESCU – IN SUFLET SI IN GAND”

Distribuie:

Publicat:

Ziua marelui poet Mihai Eminescu, a fost sarbatorita si de prescolarii de la Gradinita cu P.P. Nr. 7 Husi – structura Gradinitei cu P.P. Nr. 12, in parteneriat cu Liceul Tehnologic “Sfanta Ecaterina” Husi, sub indrumarea cadrelor didactice ed. Pisaltu Cecilia, ed. Constandache Catalina, prof. Pamfil Anisoara si prof. Lazar Cristian.

La activitate au fost invitati copiii de la grupa mica si mijlocie indrumati de urmatoarele cadre didactice: Gutu Mihaela, Patrascu Luiza, Cocuz Angela si Hristea Claudia, precum si elevi de la Liceul Tehnologic “Sfanta Ecaterina” Husi.

Activitatea a debutat cu un joc exercitiu prezentat de copiii grupei mari si elevi  sub genericul “Ce stiti despre Eminescu?”, dupa care a urmat o prezentare PPT cu imagini despre viata lui Eminescu. In cursul saptamanii prescolarii au desfasurat si alte activitati cu privire la acest subiect: au confectionat tablouri, au modelat si au pictat scene din creatiile marelui poet. Toata munca lor s-a concretizat, mai apoi, intr-o expozitie dedicata acestuia cu titlul „Eminescu – in suflet si in gand”.
Activitatea a continuat cu un scurt program de muzica si poezie in care toti cei prezenti au recitat si cantat pe versurile marelui poet, inconjurati fiind de fotografii ale poetului si imagini reprezentative din poezia lui.

Toate aceste activitati sunt cuprinse si  in cadrul  Proiectului  Educational “Liceenii fara parte, dar aparte – Parinti cu viitor”, coordonat de Liceul Tehnologic “Sfanta Ecaterina” Husi, in parteneriat cu Gradinita cu P.P. Nr. 12.

La sfarsitul activitatii copiii au primit ecusoane cu chipul lui Eminescu.

“Obiectivele acestei activitati dedicate ,,poetului nepereche” desfasurate in cadrul gradinitei noastre  au vizat cunoasterea poeziei eminesciene, dezvoltarea limbajului, in special a expresivitatii acestuia prin recitarea poeziilor eminesciene precum si dezvoltarea sentimentelor de dragoste si pretuire pentru valorile nationale.Suntem bucurosi ca am reusit sa ii aducem si in acest an un omagiu lui Eminescu ca semn de multumire si recunostinta nu numai pentru ca a fost cel mai mare poet roman, dar si pentru ca a reusit sa ridice pe cele mai inalte culmi creatia poetica a poporului roman.” – a spus prof. Pascal Liliana, directorul Gradinitei cu P.P. Nr. 12 Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img