News Flash:

Husi:Mama surorilor Postelnicu de la trupa Heaven a fost scoasa de sub urmarire penala

15 Martie 2014
2342 Vizualizari | 0 Comentarii

Mama surorilor Postelnicu de la trupa Heaven a fost scoasa de sub urmarire penala de catre procurorii Parchetului Husi, fiind sanctionata cu amenda administrativa, desi acestia au gasit-o vinovata de falsificarea unor documente de care s-a folosit ulterior pentru decontarea unor retete compensate.

Emilia Postelnicu
, mama surorilor Postelnicu de la trupa Heaven, a fost gasita vinovata de catre procurorii Parchetului Husi de falsificarea unui contract de inchiriere intre societatea pe care o administreaza si Primaria Vetrisoaia, pentru o farmacie din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Postelnicu a fost gasita vinovata de catre procurori pentru falsurile comise, fiind insa scoasa de sub urmarire penala si sanctionata cu o amenda administrativa in valoare de 700 de lei.

"Avand in vedere imprejurarile reale in care a fost savarsita fapta si tinand cont de circumstantele atenuante ce caracterizeaza persoana invinuita, apreciem ca aplicarea acesteia unei sanctiuni administrative este indestulatoare in vederea corijarii pe viitor a comportamentului sau", se arata in ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a Emiliei Postelnicu.

Potrivit anchetatorilor, falsificarea documentelor s-a facut in momentul in care Emilia Postelnicu a schimbat denumirea societatii pentru farmacia detinuta in Vetrisoaia, cu scopul de a obtine in continuare fonduri de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui.

"Dupa schimbarea denumirii societatii, CJAS Vaslui a solicitat catre SC Village Postpharmacy SRL sa faca dovada de inchiriere pentru spatiul cu destinatie de farmacie in localitatea Vetrisoaia, cu noua denumire. In consecinta, Emilia Postelnicu a scos de pe internet un model de contract de concesiune tipizat, pe care l-a completat personal cu noile date, a fotocopiat stampila Primariei Vetrisoaia, numele si semnatura primarului Vasile Puiu de pe ultima pagina a vechiului contract si, dupa atribuirea, in fals, a numarului de inregistrare 5.120/27.11.2011, l-a inaintat in xerocopie la CJAS Vaslui. Acest contract a stat la baza deciziei de evaluare a CJAS Vaslui cu nr. 68/13.12.2012", se arata in materialul de cercetare penala al Parchetului Husi.

La momentul anchetei, procurorii din Husi au audiat-o pe mama surorilor Postelnicu, care a recunoscut ca a falsificat documentele pe motiv ca mama sa era bolnava in acea perioada si nu ar fi avut timp sa intocmeasca legal actele.

"In timpul audierilor, Emilia Postelnicu si-a recunoscut faptele comise si a declarat ca documentul falsificat l-a aruncat ulterior. Invinuita a afirmat ca faptele le-a savarsit intrucat, in acea perioada, mama sa era bolnava si nu a mai avut timpul necesar pentru a urma procedura legala in vederea perfectarii contractului de inchiriere", sustineua anchetatorii.

Sesizata de catre Parchetul Husi ca noul document de inchiriere a spatiului in care functioneaza farmacia din Vetrisoaia este fals, conducerea CJAS Vaslui a reclamat cazul la Directia Antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

"Cu acel contract falsificat, administratorul farmaciei din Vetrisoaia a decontat retete compensate si gratuite. Practic, s-a folosit de document si a obtinut un beneficiu in baza unui fals. Noi am sesizat Directia Antifrauda din cadrul CNAS si asteptam un raspuns", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX presedintele CJAS Vaslui, Simona Polak.

Cercetarile in acest caz au inceput la sfarsitul anului trecut, in urma unei plangeri depuse la Parchetul Husi de primarul comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu, care ii acuza pe sotii Postelnicu, in calitate de proprietari ai unei farmacii din comuna, de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Potrivit plangerii penale, in anul 2010, Consiliul Local (CL) Vetrisoaia a inchiriat societatii Comgaz SRL Vaslui, detinuta de sotii Postelonicu, un spatiu in cladirea dispensarului medical din Vetrisoaia.

"La un moment dat, am observat ca pe avizierul farmaciei este afisat certificatul de inmatriculare al altei societati, care nu avea drept de folosinta al spatiului. Pentru a lamuri situatia, am transmis un memoriu catre CJAS Vaslui, care ne-a comunicat ca pentru spatiul respectiv din Vetrisoaia institutia are incheiat contract cu o alta societate comerciala, respectiv Village Pospharmecy SRL Vaslui, reprezentata de Postelnicu Dimitrie. In acest sens, ne-a fost transmis in copie si un contract de concesiune intre societatea in cauza si CL Vetrisoaia, confirmat ca fiind conform cu originalul printr-o semnatura si stampila societatii. Acest inscris este fals deoarece Consiliul Local Vetrisoaia nu a incheiat niciodata un contract de concesiune cu Village Pospharmecy SRL Vaslui", se arata in plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi de catre primarul comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu.

In aceeasi reclamatie, edilul din Vetrisoaia sustinea ca semnatura si stampila din dreptul rubricii "Concedent" ar fi fost aplicate prin xeroxarea altui act, posibil contractul de inchiriere incheiat cu SC Comgaz SRL.

"De asemenea, prin aceeasi metoda, a fost aplicata stampila cu numarul de inregistrare a actului. Precizam ca numarul de intrare este inventat, in conditiile in care Primaria Vetrisoaia nu a ajuns niciodata in anul 2011 la numarul 5.120, asa dupa cum rezulta din registrul de intrari a primariei", mai arata primarul Vasile Puiu in plangerea depusa.

trupa heaven emilia postelnicu primaria vetrisoaia vaslui husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0992 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035544 (s)