News Flash:

HUSI-OMAGIU:101 ANI, IN MEMORIAM"GENERAL GHEORGHE TELEMAN"-FOTO

6 Iulie 2014
2450 Vizualizari | 0 Comentarii
General de divizie Gheorghe Teleman, nascut la 1838, luna octombrie, in 22. Maior in compania anului 1877-1878, unde a luat parte activa la asediul de la Smardan. Deputat, senator, prefect si sef al Partidului Conservator din judetul Falciu. Posesor a mai multor ordine si decoratiuni. Decedat la 1913, luna iulie, 4.

Despre general putine cuvinte sunt scrise pe frontispiciul statuii care ii poarta numele din Parcul 'Cuza' din municipiul Husi, dar cuvinte multe se spun despre acest personaj husean la orice pas.
     Vineri, 4 iulie 2014, se implinesc 101 de la moartea generalului Gheorghe Teleman, eroul de la Smardan, al cãrui trup neinsufletit este inmormantat in cimitirul local “Sfantul Toma”, iar, in memoria personalitatii, Batalionul 202 Apãrare CBRN (Interventie la Dezastre) ii poartã numele.

 Cu acest prilej, militarii huseni au organizat o serie de activitati care sã marcheze acest moment omagial. Batalionul 202 Apãrare CBRN (Interventie la Dezastre) “G-ral Gheorghe Teleman” a marcat vineri, in avans, printr-o serie de activitati sportive si cultural-artistice, implinirea celor 101 ani, de la moartea ilustrului ostas roman.

A fost organizatã o competitie fotbalisticã pe stadionul municipal, iar la Cercul Militar Husi s-a desfasurat o intrecere la tenis de masã, un campionat de sah, precum si, spre searã, un spectacol pregãtit de talentatii colaboratori ai Cercului Militar. De asemenea, alãturi de militarii huseni, au luat parte si militarii care activeazã la Hoceni, precum si colegii lor din structurile IJP Vaslui, ale Politiei de Frontierã, Jandarmeriei, dar si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU). Pentru cei mai buni competitori s-au acordat diplome, cupe si medalii Teleman, inmanate personal de comandantul unitatii militare care ii poarta numele generalului, locotenent-colonel Adrian Vasile PERDUN.

"Activitatile desfasurate cu aceasta ocazie au fost de bun augur atat pentru colaborarea intre institutiile militare din garnizoana cat si pentru respectul cuvenit pentru inaintasii nostri
Imaginile surprinse pe timpul desfasurarii activitatilor spun multe ce nu pot fi redate in cuvinte..."a declarat pentru BUNA ZIUA VASLUI, responsabil cu informatiile si relatiile publice ale B.202 Aparare CBRN (ID) plutonier adjutant principal Mircea TOFAN

Galerie Foto

tofan2
general ostas roman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013016 (s)