News Flash:

Husi:"Scoala Altfel" la Batalionul 202 Aparare CBRN Husi-FOTO

11 Aprilie 2014
5020 Vizualizari | 0 Comentarii
Armata"O scoala altfel, eveniment de succes in societatea romaneasca, organizat in perioada 07-11 aprilie 2014, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, in cadrul activitatilor desfasurate de elevii din invatamantul gimnazial si liceal, sub denumirea, Sa stii mai multe, sa fii mai bun.

Si in garnizoana Husi, Batalionul 202 Aparare CBRN (Interventie la dezastre), General Gheorghe TELEMAN, sub comanda Locotenentului colonel Adrian Vasile PERDUN, a raspuns prompt acestui proiect de parteneriat cu institutiile de invatamant gimnazial si liceal din garnizoana:
Scoala, Anastasie Panu. - Husi;
Colegiul National, Cuza Voda. - Husi;
Liceul Tehnologic, Ioan Corivan. - Husi;
Colegiul Agricol, Dimitrie Cantemir,. - Husi;
Liceul Tehnologic, Petru Rares. - Vetrisoaia;
Scoala Gimnaziala, Valea Grecului – comuna Duda epureni.

Obiectivul acestui eveniment a fost de promovare a imaginii armatei in randul tinerilor, de imbunatatire si perceptie a elevilor cu privire la rolul armatei si al militarului in societate actuala, dar si de dezvoltare a cunostintelor si promovarea profesiei militare prin prezentarea armelor si a specialitatilor militare.

A fost atins prin prezenta si interesul de participare a unui numar mare de elevi a institutiilor de invatamant din garnizoana (700 de elevi, 32 de cadre didactice si 15 parinti), eveniment derulat pe parcursul celor doua zile 09-10 aprilie 2014.

Participantii au avut privilegiu de a afla unele caracteristici tehnico-tactice a unor categorii de tehnica si armament specifice unitatii, despre rolul si misiunile acestei unitati.

Foarte multe intrebari din partea participantilor si tot atatea raspunsuri din partea organizatorilor sau perindat pe parcursul celor doua zile de desfasurare, care intr-un final multi tineri si-au exprimat interesul si dorinta de orientare spre o cariera militara.

“Sub o atmosfera frumoasa de primavara, participantii au ramas placuti impresionati de cele vazute si percepute de ei insisi.” a declarat responsabilul cu informatiile si relatiile publice din unitate plutonierul adjutant Mircea TOFAN

Galerie Foto

tofan2
husi batalionul 202 aparare cbrn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0863 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035101 (s)