News Flash:

HUSI-Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun, “FESTIVALUL PRIMAVERII” -FOTO

9 Aprilie 2015
3532 Vizualizari | 0 Comentarii
FESTIVALUL PRIMAVERII LA CEA DE-A IV-A EDITIE.Marti 07 aprilie 2015, s-a desfasurat in sala mare a Primariei municipiului Husi, in cadrul saptamanii Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun, “FESTIVALUL PRIMAVERII”, un concurs-spectacol destinat copiilor prescolari. Acest festival este o traditie pentru cadrele didactice din invatamantul preprimar si copiii prescolari din municipiul Husi si comunele limitrofe, aflandu-se la cea de-a patra editie. Organizatorii sunt Gradinitele cu Program Normal Nr. 6 si 9, structuri ale Scolii Gimnaziale “Ion Creanga” Husi, coordonatori: prof. Popescu Zoica- inspector scolar de specialitate in cadrul ISJ Vaslui, prof. Hrapciuc Viorica si prof. Pascal Liliana.

Concomitent cu Festivalul Primaverii s-a desfasurat si Festivalul judetean de gimnastica si dans “SPERANTA”, acesta aflandu-se la cea de-a treia editie. Acest festival este coordonat de prof. Lefter Cristina director la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Vaslui in parteneriat cu Palatul copiilor Vaslui, ISJ Vaslui.

Scopul acestui festival este de a descoperi si a promova in randul copiilor dansul, muzica si poezia, de a pune in valoare aptitudinile copiilor de la varste fragede si de ce nu, de a pune in valoare munca educatoarelor, care sunt un nesecat izvor de creativitate, originalitate si daruire pentru meseria de dascal.

In cadrul celor doua festivaluri au evoluat pe scena primariei municipiului Husi un numar de 43 de programe artistice, dintre care 33 de formatii de dans, 5 soliste vocale si 5 recitari, numarul total al artistilor fiind de 620 de copii. Au participat prescolarii de la toate gradinitele din municipiul Husi, din comunele Hoceni, Brezeni, Dranceni (Ghermanesti), Lunca Banului, Dimitrie Cantemir (Hurdugi, Gusitei) si cateva formatii de dans de la Scoala Gimnaziala “Ion Creanga”, Husi coordonate de prof. Stoian Maria Margareta si Vasiliu Maricica.

Editia a IV – a a festivalului a fost o provocare pentru cadrele didactice si va ramane de neuitat in memoria participantilor (copii, parinti, educatoare), pentru ca pe la jumatatea programului, in ciuda faptului ca sala a ramas fara curent electric, o parte dintre echipaje si-au prezentat programele artistice fara negative/melodii, acestea dand dovada de talent si dorinta de afirmare, iar educatoarele coordonatoare de maiestrie si o buna pregatire pedagogica.

Calitatea programelor au impresionat spectatorii si juriul celor doua comisii prin numere originale, deosebite, iar in ceea ce priveste costumatiile micutilor a fost un adevarat regal, fiecare echipaj/educatoare coordonatoare incercand sa aduca ceva nou si inedit, fapt dovedit prin numarul mare de premii acordate (28 de premii I, 8 premii II, 7 premii III), in cadrul sectiunii “COSTUME”. In cadrul sectiunii “PROGRAME ARTISTICE” s-au obtinut 16 premii     I, 14 premii II si 13 premii III.
La spectacol au fost invitati reprezentanti din cadrul ISJ Vaslui, Biblioteca municipala “M. Ralea” Husi, Palatul Copiilor Vaslui, CCD Vaslui, Clubul Elevilor Husi, institutii partenere in cadrul proiectului, membrii prezenti constituind cele doua comisii de jurizare.

Presedintii celor doua comisii de jurizare prof. Popescu Zoica – inspector ISJ Vaslui si prof. Doglan Anusca – Palatul Copiilor Vaslui, au felicitat organizatorii, cadrele didactice participante, parintii copiilor, dar in mod special prescolarii care au evoluat pe scena, apreciind totodata atat calitatea programelor artistice, cat si costumatiile copiilor.

“Este al patrulea an in care organizam acest Festival al Primaverii si al treilea an pentru Speranta, ma bucur nespus de mult de impactul deosebit pe care il are in randul comunitatii locale, ca avem alaturi persoane dragi, care se implica cu toata dragostea in activitatile pe care noi le desfasuram. Pentru asta le multumim si le uram succes in activitatile viitoare” a precizat Liliana Pascal, initiatorul proiectului.

.

Galerie Foto


festivalul primaverii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0993 (s) | 36 queries | Mysql time :0.044227 (s)