vineri, 29 martie, 2024

HUSI:Ziua Internaționala a Pacii-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Si in acest an, elevii de la Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu, in parteneriat cu colegii lor de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga Si Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir, si in colaborare cu Ocolul Silvic, au plantat miercuri,21 septembrie, pomi in cadrul proiectului international Plant a Tree for Peace.

Coordonatorii proiectului au fost inv. Sujdea Corina de la Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu. Prof. Ciupilan Cristina de la  Scoala Gimnaziala Ion Creanga si prof. Anitoae Liliana de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir.
De mentionat este faptul ca :

World Peace Day 2016Este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice si militare .

“In aceasta zi, sa-i invatam pe copiii nostri  despre toleranta si respect reciproc.Sa investim in scoli si profesorii care vor construi o lume mai dreapta. Sa luptam pentru pace si sa-i aparam cu toata puterea noastra. ” Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img