vineri, 19 aprilie, 2024

Și-a lăsat prietenul la volan și s-au ales amândoi cu dosare penale

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea dreptul, dar și în privința proprietarului ansamblului rutier respectiv, pentru încredințarea acestuia pentru a fi condus pe drumurile publice. 

În data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu de vehicule condus de I.V., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, care călătorea împreună cu B.S., cetățean al Republii Moldova, în vârstă de 30 de ani. 
La controlul, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că I.V. nu deţine  permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesară pentru a putea conduce ansamblul de vehicule respectiv, al cărui proprietar este B.S., care era pasager.
Cu privire la cele constatate, proprietarul ansamblului rutier în cauză, a declarat că i l-a încredințat prietenului său să-l conducă deoarece se simțea obosit.   
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img