News Flash:

I.S.U. Vaslui, partener cu pompierii din Republica Moldova,  într-un proiect transfrontalier

9 Iunie 2021
878 Vizualizari | 0 Comentarii
B rbat din Hu i mort de c teva zile

 Începând cu anul 2020  Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui  este partener într-un proiect transfrontalier al cărui obiectiv este asigurarea siguranței și securității cetățenilor din județul Vaslui și Republica Moldova, în fața dezastrelor naturale.
   Proiectul finanțat de Uniunea Europeană "Îmbunătățirea timpului de reacție pentru prevenirea și eliminarea inundațiilor din zona transfrontalieră" -  județul Vaslui și raioanele Hâncești, Criuleni, Dubăsari,  Anenii Noi și Streșeni din Republica Moldova, vizează și creează oportunitatea desfășurării în comun a unor acțiuni pe timpul situațiilor de urgență. 
   Valoarea proiectului este de 330.000 euro, perioada de implementare finalizându-se în noiembrie 2021. Din această sumă trebuie să se achiziționeze tehnică de lucru necesară pe  timpul situațiilor de urgenţă,  și anume: 6 motopompe plutitoare, 6 motopompe pentru noroi, 4 motopompe de medie capacitate, 50 furtunuri pentru motopompe, două corturi gonflabile prevăzute cu aparate de aer condiționat, un generator electric, o remorcă transportoare, urmând a fi achiziționate o dronă de cercetare a zonelor inundate, precum si echipamentul IT necesar gestionării efectelor inundaţiilor. 
   Dotările achiziționate prin intermediul Programului Operațional Comun România  - Republica Moldova 2014 -2020, sunt utile pe timpul inundațiilor care afectează în special, malul stâng al râului Prut. Inundațiile de pe râul Prut produc pagube drumurilor, podurilor, culturilor agricole și gospodăriilor aflate în zona de graniță.
   Tehnica de intervenție și dotările Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui permite pompierilor militari să acționeze în situațiile de urgenţă generate de ploile abundente și inundații, așa cum a fost cazul și la evenimentele din anii 2011 și 2018.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060988 (s)