joi, 28 martie, 2024

Iasul a castigat titlul de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Municipiul Iasi a castigat titlul de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards, care a avut loc in zilele de 31 ianuarie si 1 februarie 2018 in capitala Poloniei, Varsovia. Iasul a concurat cu Debrecen (Ungaria), Kaunas (Lituania), Košice (Slovacia), Ostrava (Cehia) si Plovdiv (Bulgaria) la categoria „Orasul anului pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrala si de Est (in afara Poloniei)”. 

Premiul a fost primit de catre primarul Mihai Chirica, edilul fiind invitat de organizatori sa fie si membru al juriului si, in plus, sa prezinte intr-o sesiune separata argumentele atractivitatii Iasului in fata celor mai mari jucatori din industria de Outsourcing la nivel european. „Acest premiu, care ne onoreaza si ne bucura, este inca o frumoasa recunoastere a unei realitati puse in lumina de mai multe analize recente: Iasul se afla in topul celor mai dinamice orase ale Romaniei, cu un ritm sustinut de crestere economica si cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sanatoase, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, tocmai dezvoltarii spectaculoase a industriei IT si de Outsourcing din ultimii ani. In numele comunitatii iesene, multumesc organizatorilor Galei si partenerilor nostri locali, dar, mai ales, tin sa multumesc public miilor de antreprenori si specialisti din IT si Outsourcing care au indraznit sa investeasca si sa se dezvolte in Iasi. Multumesc, de asemenea, mediului educational, scolilor si universitatilor din Iasi pentru efortul constant de a genera aceasta forta de munca bine pregatita si competitiva, care transforma orasul nostru intr-un pol de dezvoltare IT recunoscut la nivel national si, iata, chiar si european. Ca primar, am sprijinit si voi sustine intotdeauna proiectele si initiativele care confirma si consolideaza statutul Iasului de oras al inteligentei si creativitatii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Municipiul Iasi a fost reprezentat la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards si de compania Conduent (www.conduent.com), unul din cei mai mari angajatori din regiune in acest domeniu, nominalizat la doua categorii „Compania de Outsourcing a anului (BPO)” si „Cele mai bune initiative de marketing din 2017“ pentru filialele din Iasi (Romania) si Lodz (Polonia), precum si de proiectul Fab Lab Iasi (www.fablabiasi.ro), nominalizat la categoria „Cea mai buna colaborare intre mediul de business si cel universitar”. De asemenea, revista PINmagazine, publicatie a industriei regionale de IT & Outsourcing (www.pinmagazine.ro), a fost partener media al evenimentului. Alte nominalizari din Romania au fost Allianz Technology – Actuarial Support Center („Cel mai mare furnizor de servicii unice”) si SCC Heroes cu operatiuni in Ungaria („Compania de recrutare a anului”).

Peste 300 de lideri de opinie din domeniu au fost prezenti la a VI-a editie a Galei CEE Shared Services and Outsourcing Awards, cu mai mult de 50 de firme interesate in stabilirea sau dezvoltarea afacerilor in industria serviciilor in Europa Centrala. Gala de premiere a fost precedata de un summit de jumatate de zi compus din paneluri, in care a fost dezbatuta tema „shared services and outsourcing sector” in sesiuni cu date concrete din domeniu.

Avand prezenta atat in mass-media locale, cat si internationale, Gala CEE Shared Services and Outsourcing promoveaza regiunea Europei Centrala si de Est ca destinatie de servicii de clasa mondiala pentru companii globale care opereaza in Europa, America de Nord si Asia.

Europa Centrala si de Est este bine stabilita ca o destinatie de clasa mondiala pentru centrele de servicii partajate si investitiile BPO. Cu Polonia recunoscuta drept cea mai puternica zona din regiune, alte tari precum Ungaria, Cehia, Romania, Lituania si Letonia sunt destinatii importante de investitii. In cadrul Galei, companiile globale de servicii partajate, proiectele de servicii pentru afaceri si profesionistii sectorului primesc premii de recunoastere, din partea unui juriu independent din partea industriei, pentru contributia lor la dezvoltarea sectorului de servicii pentru intreprinderi in Europa Centrala si de Est pentru anul precedent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img