vineri, 19 aprilie, 2024

Iată de ce nu este bine să faci duș când este furtună!

Distribuie:

Publicat:

Probabil ai auzit că nu este o idee bună să faci duș atunci când tună și fulgeră. Explicația este destul de simplă: instalațiile sanitare pot conduce electricitate, prezentând un risc dacă faci duș sau dacă speli vasele în acel moment.

Țevile metalice pentru instalațiile sanitare pot transmite energie electrică, în timpul unei furtunii cu fulgere, susține Randy Atkins, meteorolog în departamentul de prognoză de la AccuWeather, din SUA.

„Deseori neașteptate, furtunile de vară pot fi periculoase, fiind, de multe ori, însoțite de descărcări electrice. Iată cum ne putem proteja în timpul unei furtuni: ne adăpostim în casă, sau la nevoie, în autoturism; Închidem ușile și ferestrele; Evităm dușurile și sălile de baie – conductele instalațiilor pot conduce electricitate; Deconectăm aparatele electronice pentru a nu risca să fie defectate”, arată IGSU într-o postare pe Facebook.

Apa pe care o folosim nu este pură, ci conține minerale dizolvate, iar aceste minerale pot facilitatea trecerea impulsurilor electrice prin conducte. Riscurile cresc în cazul conductelelor metalice, informează thehealthy.com.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img