joi, 18 aprilie, 2024

Iata care au fost cei mai scarbosi politicieni in anul 2017: “Nu v-a stricat nimeni rozeta”

Distribuie:

Publicat:

De la „nespalat“, „analfabet“ sau „prost“ la comparatii cu porci, poze in chiloti si gesturi obscene. Asa s-au „alintat“ alesii nostri in anul recent incheiat. „Adevarul“ va prezinta un rezumat al mitocaniei politice pe 2017.

Fostul presedinte Traian Basescu si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au oferit primul schimb de replici suburban din Parlament. In martie 2017, Traian Basescu a propus o comisie de ancheta care sa cerceteze firmele cu porci detinute de fiul liderului PSD, in contextul in care Guvernul Grindeanu acordase subventii crescatorilor de porcine. „Apropo de ferma de porci, domnule Basescu, nu stiam ca aveti si aceasta specializare“, a spus Liviu Dragnea, in plen. „Pai v-am crescut, domnule Dragnea!“, a raspuns Basescu din sala, in aplauzele colegilor de partid.

Tot in primavara, Calin Popescu Tariceanu l-a dat afara din partid, cu scandal, pe Daniel Constantin. A fost un bun prilej pentru fostul lider ALDE Botosani, Dumitru Zmau, sa se fotografieze in fata Parlamentului doar in chiloti si in sosete. Fotografia a urcat-o pe pagina sa de Facebook, unde a insotit-o de un mesaj dur la adresa lui Daniel Constantin: „Si uite asa, mi-am luat ramas bun de la Daniel Constantin, atunci cand mi-am dat demisia din copresedinte ALDE Botosani. Atunci i-am aratat ce aveam in chiloti, in partea din spate. Acum cand vad ca face scandalul acesta, el fiind un nimeni absolut, as vrea sa-i arat ce am si in partea din fata!“.

In aprilie, intr-o sedinta a conducerii Senatului, liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a lansat o serie de jigniri − „la microfon, ca sa ramana intregistrate“− catre senatorul USR Mihai Gotiu, printre care: „se dovedeste a fi analfabet si confunda semantica cu semiotica“; „nu ma deranjeaza nici macar ca doarme in plenul Parlamentului si ca sare matreata din el“;  „inainte sa-si intinda mucozitatile pe camasa a spus ca suntem niste hoti“; „scarba este cea care ma impiedica sa-i pronunt numele“; „faptul ca unii se comporta ca mucii de pe piept ai lui Nicusor Dan nu ma intereseaza“; „nu pot fi avocatul nici al nespalatilor si nici al prostilor, asa ca sunteti in siguranta“. Toate aceste jigniri − in numai cateva minute. Iar presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu doar ca n-a incercat sa-l tempereze pe Serban Nicolae, ci i-a spus ca „nu merita sa ne mai enervam“, apoi l-a amenintat pe Mihai Gotiu ca-i taie microfonul si, in final, l-a poftit afara din sala.

„Faci fractura daca mai dai cu labele“

Singurul lucru prin care s-a remarcat deputatul PSD Nicolae Bacalbasa anul trecut a fost o jignire grosolana adusa deputatei PNL Raluca Turcan. „Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan (aluzie la Raluca Turcan – n.r.), imi scapa, ma scuzati, sunt batran“, a spus Bacalbasa de la microfonul plenului. Parlamentarul PSD a fost vulgar si in gesturi. Bacalbasa i-a spus Ralucai Turcan ca va face fractura daca „mai da cu labele“ , aratand o serie de semne obscene.

„Nu v-a stricat nimeni rozeta“

In discursul sau, Bacalbasa a facut referire si la orasul Vaslui, aspect ce a starnit nemultumiri din partea deputatului PMP de Vaslui, Corneliu Bichinet, care i-a oferit o replica la fel de acida: „Ati trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta“. Ulterior, intr-o interventie la Digi24, Bichinet a spus ca el „nu jigneste, ci ia atitudine“.

Brailoiu, badaranie in forma repetata

In luna februarie, senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu a aratat degetul mijlociu in timp ce iesea din sala plenului reunit al Parlamentului, unde presedintele Klaus Iohannis sustinea un discurs in care taxa odioasa ordonanta de urgenta 13. In toamna, Liviu Tit Brailoiu i-a numit „ciobani“ pe jurnalisti. „Meseria de cioban e o meserie onorabila“, a raspuns Brailoui, cand jurnalistii i-au cerut explicatii.

Inainte de Craciun, in sedinta in care Senatul a adoptat cu scandal legile Justitiei, senatoarea USR Florina Presada a impartit in plen cartile „Ferma Animalelor“ si „1984“, ale lui George Orwell. Mai multi senatori PSD au aruncat cartile, iar senatorul PSD Tit Liviu Brailoiu ar fi injurat-o. „Sugi p…., printeso!“, i-ar fi zis Brailoiu, aflat cu spatele la camerele de filmat. Pe inregistrare se vede cum senatorii aflati in spatele Florinei Presada incep sa rada cand aud cuvintele adresate de Brailoiu. „I-a amuzat foarte mult aceasta replica“, a povestit senatoarea USR. 

Liviu Tit Brailoiu este iubitul Sabrinei Nedelcu, consilier judetean PSD in Constanta, cea care, la protestele din iarna, i-a jignit pe protestatari numindu-i „putori“.

„Eu cu taranii astia nu pot“

Consilierul general PSD Ancuta Florea si-a jignit colegii din sala, in timpul unei sedinte, dupa ce s-a enervat ca acestia discutau intre ei in timp ce vorbea la microfon. „Mai incet! Ca nu o sa ridic vocea ca sa va acopar pe voi. Ce Dumnezeu sunteti nesimtiti asa? Eu cu taranii astia nu pot asa. Sunteti de o mitocanie care ma uluieste! Nu am voce si v-ati purtat ca niste cacanari!“, a spus Ancuta Florea.

„Am o poza in care faceti sex anal“

Limbajul de mahala din Parlament a ajuns la apogeu spre finalul anului. Pe 6 decembrie, in contextul in care PSD se pregatea sa modifice legile Justitiei, senatorul social-democrat Serban Nicolae si deputata USR Cosette Chichirau au avut urmatorul schimb de replici, transmis, live, pe Facebook, de catre deputata USR:

Cosette Chichirau: Penalii ne conduc.

Serban Nicolae: Doamna, penala este mama care v-a facut asa nesimtita. Mai bine spalati-va pe dinti! Aveti mancarea intre dinti. Mancarea aia de deputat.

Cosette Chichirau, catre internauti: Domnul Serban Nicolae spune ca am mancare intre dinti. Nu cred. Eu ma spal pe dinti, e ok. Ma insulta, dar nu e o problema. Domnul Serban Nicolae insulta tot poporul roman si fura impreuna cu grupul infractional oragnizat.

Serban Nicolae: Eu n-am furat nimic, doamna, nu fiti nesimtita. De ce nu faceti o plangere penala? Cautati un coleg alfabetizat si scrieti o plangere penala la adresa mea. Va rog frumos, nu mai radeti, pentru ca e o imagine dezolanta.

Cosette Chichirau: Dvs. ati fost sofer (aluzie la faptul ca Serban Nicolae l-a asteptat pe fostul senator PSD Catalin Voicu la poarta puscariei si l-a condus acasa  – n.r).

Serban Nicolae: N-am fost niciodata sofer.

Cosette Chichirau: Sunteti sofer la grupul infractional organizat.

Serban Nicolae: Dvs. sunteti atat de proasta… Este incredibil ce spuneti. Demonstrati-mi ca am fost sofer. Ia cautati!

Cosette Chichirau: Avem poze.

Serban Nicolae: Poze? CV-ul e in poze? Eu am o poza in care dvs. faceti sex anal, acum ce sa facem?“. 

„Ia, uitati-l! Rade ca porcul“

In aceeasi sedinta, Cosette Chichirau l-a jignit, la randul sau, pe deputatul PSD Catalin Radulescu. „Ia, uitati-l! Rade ca porcul. S-a ingrasat. A mai furat ceva. Ii dau astia mancare pe unde se duce. Ce vesel e… El rade in timp ce justitia este dinamitata. Parlamentul Romaniei este plin de hoti“, spunea Cosette Chichirau in timp ce transmitea live pe Facebook. Catalin Radulescu a anuntat ca o da in judecata pe Cosette Chichirau, mai ales ca sotia sa, „fosta miss Romania“, s-a simtit jignita ca el a fost facut porc.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img