joi, 28 martie, 2024

Iata cinci idei despre cum puteti preveni depresia

Distribuie:

Publicat:

Ati tot auzit probabil ca depresia este boala secolului. La fiecare pas intalniti persoane care va spun cu mare usurinta: sunt in depresie. Desi a devenit un subiect tratat cu mare usurinta trebuie sa acordati mare atentie acestei tulburari si sa cereti ajutorul inca de la primele simptome.

Crezi in tine

Un lucru foarte important este sa ai mereu incredere in tine si in calitatile tale. Trebuie sa te apreciezi pentru abilitatile tale si sa inveti din experientele trecute. Ca urmare trebuie sa stii cine esti si care sunt sansele tale de reusita. Sa crezi in tine poate fi dificil deoarece presupune timp si atentie. Pentru a dobandi incredere in tine trebuie sa te testezi la nivelul optim al cerintelor pe care trebuie sa le indeplinesti, sa accepti ca a gresi este firesc, sa fi dispusa sa inveti sa apreciezi reusitele proportional cu eforturile depuse.

Inconjoara-te de oameni buni

Pentru a preveni depresia este foarte important sa fii inconjurat de oameni care te fac sa te simti bine. Trebuie sa ai in preajma oameni care apreciaza, respecta ceea ce faci si iti dau incredere in tine. Oameni care te ajuta sa vezi ce caitati dar si defecte ai, dar intotdeauna intr-un mod constructiv. Analizeaza ce fel de oameni fac parte din viata ta, cine te sprijina si care sunt compatibili emotional cu tine.

Tine gandurile negre departe

In incercarea de a evita depresia este foarte important sa scapati de gandurile negre. In acest sens va sugeram sa transformati gandurile negative in unele pozitive, care sunt legate de lucrurile pe care doriti sa le realizati, care va dau energie si va cresc capacitatea de concentrare pe aspectele pozitive si care va imbunatatesc starea de spirit.

Incearca sa rezolvi toate problemele

Sa eviti problemele nu este o solutie buna pentru stima de sine si nici pentru evitarea depresiei. Din contra, este mai bine sa rezolvi problemele care exista, in cel mai bun mod cu putinta. Sa lasi problemele sa astepte poate provoca mult rau, stresul tau va creste si va fi mult mai probabil sa te simti deprimata.

Cere ajutor de specialitate inainte de a fi prea tarziu

Cand ai observat primul semn al depresiei, care difera de la o persoana la alta, este de preferat sa apelezi la un specialist care sa iti puna un diagnostic corect si care sa iti recomande tratamentul adecvat. Asa cum spuneam si la inceput, este o tulburare serioasa care trebuie tratata adecvat ca orice boala fizica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img