marți, 19 martie, 2024

IATA: Companiile aeriene reduc tarifele pentru a stimula traficul

Distribuie:

Publicat:

Companiile aeriene au redus tarifele în medie cu 23% luna trecută, pe măsură ce traficul a crescut de la minimul lunii aprilie, a declarat miercuri organismul aerian global IATA, avertizând că scăderile reprezintă o amenințare suplimentară pentru rentabilitatea firmelor, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Traficul intern de pasageri a crescut cu 30% la nivel global în luna mai, de la oun nivel foarte scăzut în aprilie, când o mare parte a industriei a fost blocată de pandemie, a declarat IATA într-o prezentare online.

Dar creșterea a avut loc pe fondul reducerilor de tarife, însoțite de măsurile suplimentare de sănătate și alte costuri legate de coronavirus.

„Companiile aeriene au nevoie de numerar din cauza crizei și caută să încurajeze pasagerii oferind tarife mici”, a declarat economistul șef al IATA, Brian Pearce.

În Europa, companiile aeriene low cost, inclusiv Wizz Air și Ryanair, au declarat că se așteaptă să câștige cotă de piață de la rivalii cu servicii complete într-o recuperare bazată pe reduceri.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

Și, ca un semn al recuperării, căutările Google pentru călătorii aeriene au depășit întrebările legate de COVID-19 de la mijlocul lunii mai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img