joi, 28 martie, 2024

Iata cum poti sa albesti sosetele fara clor! Eu mereu ma confruntam cu problema asta, dar am descoperit acest truc simplu pe care si tu il ai la indemana!

Distribuie:

Publicat:

Stim cat de greu este sa cureti sosetele albe, asa ca ne-am gandit sa iti dezvaluim o metoda care iti va usura munca. Si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple din gospodarie. Si atentie, totul FARA CLOR!

Cum albesti sosetele albe fara clor

Metoda 1 albire sosete – Fierbe sosetele in apa cu lamaie

Pentru a albi sosetele fara clor, ai nevoie de o oala mai mare, pe care sa o umpli cu apa pe jumatate. Pune-o pe aragaz si las-o sa fiarba, apoi adauga o felie de lamaie. Pune sosetele murdare in apa cu lamaie si fierbe-le pentru cateva minute. Scoate-le cu un cleste si spala-le, apoi, cu apa si detergent. Ar trebui sa arate ca noi, dar daca inca sunt murdare, repeta procesul.

Metoda 2 albire sosete – Foloseste sare marina sau bicarbonat de sodiu

Cu o seara inaintea spalarii, inmoaie sosetele intr-un lighan cu apa rece in care ai pus un pumn de sare marina sau bicarbonat de sodiu. Mai poti adauga bicarbonat de sodiu in detergentul tau obisnuit. Atfel petele vor disparea,iar rufele se vor albi.

Pe de alta parte, mai poti face o pasta din apa si bicarbonat. Aplic-o pe pete si lasa putin sa actioneze, apoi le poti introduce in masina de spalat, recomanda jurnalistii de la Libertatea.

Metoda 3 albire sosete – Apa oxigenata in concentratie de 3%

A treia metoda pe care ti-o propunem este una care presupune utilizarea apei oxigenate. Este recomandata sa folosesti apa oxigenata in concentratie de 3%. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi o jumatate de ceasca de apa oxigenata la detergentul obisnuit cu care vei spala sosetele alte. Si in acest caz, efectul de albire ar trebui sa fie evident. Atentie, apa oxigenata nu contibe clor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img