joi, 28 martie, 2024

Iata cum tratezi cel mai bine insomnia

Distribuie:

Publicat:

Insomnia este o tulburare care afecteaza aproximativ 50% din populatia adulta la nivel mondial. Stresul si agitatia isi pun amprenta asupra calitatii somnului si pentru a evita somniferele sau chiar si tratamentele homeopate, va prezentam in continuare un remediu delicios: sucul de visine.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Louisiana au concluzionat in urma unui studiu ca doua pahare de suc de visine consumate in fiecare zi imbunatatesc calitatea somnului. De fapt, cei care beau acest suc pot dormi cu aproximativ 90 de minute mai mult in fiecare noapte, relateaza specialistii de la healthyfoodhouse.com.

La experiment au participat sapte adulti, timp de doua saptamani. La sfarsitul acestei perioade, au urmat alte doua saptamani in care nu au mai baut suc, dar li s-a servit o bautura placebo. Rezultatele obtinute? In perioada in care cele sapte persoane au consumat bautura din visine au dormit cu aproximativ 84 de minute mai mult in fiecare noapte.

Cum este posibil? Sucul de visine contine melatonina si aminoacidul esential triptofan, doua elemente care induc somnul. Pigmentul rosu din aceste fructe contine o enzima care reduce inflamatia si descompune triptofanul.

Reteta sucului

1 mar verde

250 gr visine (fara samburi)

½ cana de capsune

½ castravete

2 bete de telina

½ lamaie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img