vineri, 29 martie, 2024

Iata un motiv serios pentru care sa consumi mai multe proteine!

Distribuie:

Publicat:

Daca incerci sa slabesti sau sa-ti maresti masa musculara, cei mai multi experti te vor sfatui sa maresti consumul de proteine, adica sa mananci mai multa carne in general, inclusiv peste, dar si lactate si legume bogate in proteine. Un nou studiu a aratat insa ca vei mai obtine un efect neasteptat: sistemul tau cardiovascular va fi mai sanatos.

De fapt, dupa cum a aratat cercetarea realizata in Marea Britanie, efectul asupra sistemului cardiovascul va fi similar cu cel al renuntarii la fumat si mersului regulat la sala, informeaza Medical Daily.

Studiul, realizat pe 2.000 de adulti din Marea Britanie, a aratat ca o dieta abundenta in proteine, provenite atat din surse animale, cat si vegetale (lactate, fasole, linte, broccoli si spanac) reduce riscul cardiovascular. Presiunea arteriala e mai scazuta, iar vasele de sange sunt sanatoase, a explicat autorul studiului, Amy Jennings.

Cei care consuma mai mult proteine vegetale au presiunea arteriala mai scazuta, iar cei care prefera proteinele ingerate din carne au vasele de sange mai flexibile, a aratat cercetarea.

Reducerea tensiunii si pastrarea vaselor de sange in cea mai buna stare sunt factori cruciali pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Bolile cardiovasculare apar tocmai pe fondul ingustarii (astuparii) arterelor si hipertensiunii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img