sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ieri copil sarac lipit pamantului, azi magistrat de renume: „Mancam dupa ce luau masa ceilalti elevi, adunam resturile!” Merita respectul nostru?

Distribuie:

Publicat:

Elevul Marcel Nechita a fost cat pe ce sa renunta la scoala, de doua ori. Tatal i-a spus ca ii da caruta si cal si il trimite la muncile campului. Astazi, Nechita este magistrat, vicepresedintele Judecatoriei Suceava si nu a uitat greutatile prin care a trecut. Din salariul sau, ofera lunar o bursa pentru patru elevi care sunt in aceeasi situatie prin care a trecut el, pentru a nu lasa locurile goale in banci. Suma totala ajunge pana la 2.000 de lei, in fiecare luna. In liceu, pentru ca nu avea bani de cantina si internat, fostul elev ramanea sa manance dupa ce toti ceilati colegi terminau si aduna resturile din farfurii. Astazi a devenit unul dintre cei mai buni magistrati din Bucovina!

Parintele Argatu iti dezvaluie cum recunosti persoanele care se ocupa cu vraji – Vezi cele 9 Semne – Rugaciunea care dezleaga tot ce a fost legat

Cine l-a salvat pe elevul Nechita?
Era in clasa a VIII-a, cand diriginta l-a intrebat pe tatal lui la ce liceu vrea sa-l dea, iar acesta din urma i-a spus ca ajunge atata scoala pentru fiul sau. Din lipsa de bani. La insistentele dirigintei, Marcel Nechita a ajuns elev la Liceul Silvic Campulung Moldovenesc, insa dupa primul an a ajuns in aceeasi situatie, nu mai avea bani de internat si de cantina, el fiind de loc dintr-o comuna din judetul Vaslui. Atunci, salvarea a venit de la dirigintele sau din acea vreme, profesorul de sport Viorel Totoescu, care a vorbit cu direcrtorul liceului, i-a povestit de rezultatele scolare a elevului Nechita si a obtinut pentru acesta gratuitate la cazare si masa.

„De obicei mancam dupa ce luau masa ceilalti elevi, daca mai ramanea ceva… Va imaginati ca experientele astea s-au lipit de sufletul meu si vreau sa ajut alti copii sa nu mai ajunga in situatia in care eram eu”, marturiseste Marcel Nechita. Magistratul isi viziteaza si acum fostul diriginte, cu care a tinut legatura in acest timp, cei doi devenind prieteni. Mai mult, magistratul ajuta si alti copii nevoiasi sa isi continue studiile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img