marți, 23 aprilie, 2024

Iesirea furibunda a fostului prefect Popica : “ Nu ne permitem o generație pierdută din cauza Covid-19!!! “

Distribuie:

Publicat:

Eduard Andrei Popica, fostul prefect al judetului Vaslui, a postat pe reteaua de socializare un mesaj la adresa celor care conduc astazi Romania . Popica le atrage atentia celor din Guvern ca au avut la dispozitie timpul necesar pentru a se organiza ,iar copii sa nu aibe de suferit :

“Dragi vasluieni,
Începând de astăzi, toate școlile din România, indiferent de scenariul în care se află localitatea unde se află, se mută în online, în ciuda recomandărilor OMS ca școlile să rămână deschise și în contradicție cu măsurile luate în multe state europene. Guvernul a avut cel puțin șase luni la dispoziție de la începutul acestei epidemii să găsească soluții mai ales pentru școala online în mediul rural.
Ați pierdut din vedere inegalităţile care vor apărea în ceea ce priveşte accesul la educaţie al copiilor aflaţi în medii defavorizate şi recuperarea decalajelor educaţionale inerente perioadei pe care o traversăm.
“ Guvernul meu “ a dat dovada de o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale.
Nu putem să luăm niște modele din alte state fără sa le gândim, să le alanizam și să le adaptăm realității românești.
Președintele și Premierul pun pe primul plan alegerile parlamentare, miza supremă în fața căreia Educația nu a mai contat.
Nu ne permitem o generație piedută din cauza Covid-19!!! “ posta acesta pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img