vineri, 29 martie, 2024

Țigări de contrabandă oprite la intrarea în ţară, la Albița

Distribuie:

Publicat:

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în două autocamioane, peste 26.000 tigarete de contrabandă.

În ziua de 21 ianuarie, în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, două autocamioane înmatriculate în Prahova, conduse de cetăţeni români în vârstă 43 de ani, respectiv, 34 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculelor şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în interiorul roţii de rezervă şi în interiorul cabinelor autocamioanelor, cantitatea totală de 26.200 ţigarete (1.310 pachete) de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

            Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 26.200 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbaţilor cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img