joi, 28 martie, 2024

Ignorarea respectării prevederilor legale duce la întocmirea de lucrare penală

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari  efectuează cercetări pentru încredinţarea conducerii unui ansamblu auto, cu bună ştiință, unui bărbat care avea permisul de conducere anulat.

În data de 13 iulie  a.c., în jurul orei 08.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Bălteni, o autoutilitară, înmatriculată în România.

Colegii noştri au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, stabilind că este un cetăţean român, în vârstă de 46 ani. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat deoarece a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat prelevarea de probe biologice, acesta fiind condamnat la o executarea unei pedepse privative de libertate de trei ani cu suspendare.

Pe timpul verificărilor efectuate, la faţa locului s-a prezentat, conducând un alt autovehicul, angajatorul bărbatului şi totodată proprietarul autoutilitarei. Acesta i-a solicitat angajatului să urce în autoturism pentru a pleca.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere şi favorizarea infractorului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img