sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Igor Dodon ii declara RAZBOI lui Klaus Iohannis

Distribuie:

Publicat:

Igor Dodon, presedintele ales al Republicii Moldova, iese la atac dupa declaratiile de marti ale presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Dodon s-a suparat dupa ce Iohannis i-a transmis ca ”nu este inca presedintele Moldovei, va intelege si domnia sa, incet-incet, cum se procedeaza intre presedinti”.

”Domnul presedinte Iohannis m-a vizat in una din interventiile sale recente, referindu-se la cum e corect sa se procedeze intre presedinti. E bine ca Dumnealui deja nu doar ia act de alegereamea, ci abordeaza situatia mai personal si mai concret.

Cu acest prilej, ii amintesc domnului presedinte roman Iohannis ca i-am transmis inca in primavara o scrisoare deschisa, la care Dumnealui inca nu a raspuns. Il asigur ca in calitatea mea de presedinte ales al Republicii Moldova am aceleasi preocupari ca si acum jumatate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, ii readresez domnului Iohannis acel mesaj. Il puteti vedea atasat.

Sper ca in relatia dintre presedinti e de bonton sa se raspunda la scrisorile deschise.”, a anuntat Igor Dodon.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca Republica Moldova este foarte importanta pentru Romania, iar tara noastra isi doreste sa fie un partener care o ajuta.

“Nu ne-am referit la diferite interviuri ale diferitelor personalitati politice din Moldova. Noi ne referim la un demers foarte serios, foarte important si foarte necesar de clarificare a situatiei proiectelor si abordarilor din partea Romaniei pentru Moldova. Pentru noi, indiferent cine spune, ce spune unul sau altul, Moldova este foarte importanta si noi dorim sa fim un partener care ajuta Moldova”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, dupa sedinta CSAT, intrebat cu privire la declaratiile presedintelui ales al R. Moldova, Igor Dodon, privind ratificarea tratatului de frontiera.

El a aratat ca nu a avut o discutie cu Dodon pana in prezent.

“Stiti ca exista uzante diplomatice. Acum, chiar daca domnul Dodon nu este inca presedintele Moldovei, va intelege si domnia sa, incet-incet, cum se procedeaza intre presedinti”, a spus seful statului, intrebat daca ii va raspunde lui Igor Dodon la aceste declaratii.

Potrivit acestuia, Romania nu doreste sa aiba o politica de constrangere sau de obligare la anumite masuri pentru Republica Moldova, dar, sustine el, se asteapta la reforme substantiale si cu rezultate bune in foarte multe domenii.

El s-a declarat convins ca Republica Moldova doreste sa fie ajutata de Romania in continuare.

“Romania a fost si ramane partenerul cel mai important pentru Republica Moldova. Noi avem numai intentii bune. (…) Obiectivul nostru este sa ajutam Moldova sa devina mai puternica, sa aiba institutii mai puternice si sa-si continue parcursul pro-european. Nu cred ca in Moldova sunt, in realitate, politicieni care doresc sa intrerupa parcursul pro-european”, a mai afirmat Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img