joi, 28 martie, 2024

IGPR: Prejudiciu de peste 18.000.000 de lei cauzat de mai multe firme de avocatura

Distribuie:

Publicat:

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza joi trei perchezitii domiciliare, doua in Capitala si una in judetul Ilfov, la societati de avocatura si de insolventa, banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, cu ocazia derularii unei proceduri de insolventa a unei societati comerciale, a informat IGPR.

Perchezitiile se fac la sediul unei societati de avocatura, al unei societati de insolventa si la domiciliul reprezentantului unei firme de insolventa.
Potrivit IGPR, in acest dosar penal sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de bancruta simpla si bancruta frauduloasa, fapte prevazute de art. 240 si art. 241 din Codul penal.

Din primele verificari a reiesit ca, in perioada 2014 — 2016, cu ocazia deschiderii si derularii procedurii de insolventa si reorganizare judiciara a unei societati comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, in valoare totala de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse in planul de reorganizare, fiind prejudiciati creditorii societatii, precizeaza sursa citata.

Cercetarile continua, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img