vineri, 29 martie, 2024

IGSU începe primele teste ale sistemului de avertizare RO-ALERT. Ce MESAJ vor primi romanii

Distribuie:

Publicat:

La începutul acestei săptămâni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Televiziunea Română au testat sistemul rapid de informare a populației în caz de catastrofe majore.

Potrivit protocolului dintre DSU și TVR, în cazul unor situații de urgență generate de cutremure de mare magnitudine, fenomene meteo periculoase, atac aerian, urgențe radiologice, accident nuclear sau chimic, emisia Televiziunii Publice va fi întreruptă, iar pe ecrane va fi afișat un mesaj de informare din partea DSU. Vor fi anunțate astfel informații privind producerea fenomenului, locul producerii dar și măsurile pe care trebuie să le ia populația în astfel de situații.

În baza aceluiași protocol, TVR a transmis și primul mesaj privind desfășurarea unui exercițiu de testare și verificare a sistemelor de alarmare a populației în situații de protecție civilă. Mesajul a explicat ce înseamnă fiecare sirenă in parte: alarmare, pre-alarmare aeriană, încetarea alarmei.

Amintim că exercițiile de testare și verificare a sirenelor au loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni la nivelul întregii țări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img