joi, 28 martie, 2024

Il recunoști? Este un artist celebru. Azi ar fi fost ziua lui

Distribuie:

Publicat:

Mihai Constantinescu a fost un cântăreț român de muzică ușoară. A murit pe 29 octombrie 2019, după ce pe 12 mai 2019 a suferit un stop cardio-respirator. El a ajuns la terapie intensivă, unde, din nefericire, starea lui a rămas foarte gravă, ca urmare a unui al doilea stop cardio-respirator.

Cântărețul a terminat Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu, în 1972. Aici a fost remarcat de către Titus Munteanu, cu care face de altfel și primele sale înregistrări.

Mihai Constantinescu – carieră și premii

De-a lungul carierei, Constantinescu cântă cu Modern Group, trupa lui Petre Mgadin. A făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single celebra sa melodie “Iubiți și câinii vagabonzi”.

În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu. Artistul a efectuat, înainte de 1989, turnee în toate țările ex-socialiste, în SUA și în state din Vestul Europei.

În 2002 primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

În cariera sa, Mihai Constantinescu a scos 21 de albume și a primit în 1975, premiul al III-lea la Festivalul Șlagărelor de la Dresda cu piesa «Am visat» interpretată de Corina Chiriac. În 1981 obține premiul I la emisiunea-concurs «Șlagăre în devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!»

Mihai Constantinescu a suferit două operaţii pe cord. În 2007 ani i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a suferit o intervenție prin care i s-au montat două stenturi. Artistul a avut probleme cardiace și înainte de Paștele din 2019, fiind internat la Spitalul Universitar București. În mai 2019, artistul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind în comă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img