vineri, 29 martie, 2024

Ilie Nastase, despre victoria Simonei Halep cu Pliskova: Eu zic ca asta a fost finala

Distribuie:

Publicat:

Ilie Nastase a declarat, joi seara, ca Simona Halep a jucat bine in semifinala cu Karolina Pliskova, el precizand ca in opinia sa acest meci a fost “finala de la Roland Garros”.

“Am spus si dupa calificarea in semifinale ca Pliskova e cea mai periculoasa sportiva care a mai ramas in turneu si am avut dreptate pentru ca meciul a fost foarte greu. In setul al doilea, Plsikova a inceput sa serveasca mai bine, a bagat si cativa asi, dar ea nu e obisnuita sa joace pe zgura. A inceput apoi sa fie agresiva, iar cand joci asa apar si multe greseli, cum s-a vazut in decisiv. Nu o critic pe Simona, a jucat bine. Acum joaca cu incredere, asta e partea importanta. Primul set a fost mai lejer, dar Pliskova a revenit in setul doi, cand Simona n-a mai putut face nimic. Eu zic ca azi a fost finala”, a spus Nastase la Digi Sport.

Ilie Nastase a precizat ca adversara Simonei Halep din finala este o jucatoare periculoasa. “Pe Ostapenko am vazut-o doar in ultimul set, dar cred ca si ea e o jucatoare periculoasa. Nu a fost prea mult in circuit, nu am vazut-o. A jucat si bine, dar au pierdut unele capi de serie inainte sa joace cu ea (…) Simona acum e intr-o situatie in care daca castiga Roland Garros-ul e si numarul unu. Daca nu era situatia asta, era important sa castige Roland Garros-ul.  Daca castigi un Grand Slam il vrei si pe al doilea. Si dupa aia il vrei si pe al treilea”, a adaugat el.

Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, dupa ce a ratat castigarea lui in 2014, cand a pierdut in fata rusoaicei Maria Sarapova.

In ultimul act, Halep va juca, sambata, de la ora 16.00, in premiera, impotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a implinit, joi, 20 de ani, in ziua in care a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elvetianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA si cap de serie numarul 30, calificandu-se pentru prima data in finala unui Grand Slam. Tanara letona nu are niciun trofeu in palmares, de cand evolueaza ca profesionista.

Calificarea in finala este recompensata la Roland Garros cu 1.060.000 de euro si cu 1.300 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 2,1 milioane de euro si 2.000 de puncte WTA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img