miercuri, 24 aprilie, 2024

Imigrantii romani, detestati de englezi! Un sondaj care ne plaseaza pe ultimul loc

Distribuie:

Publicat:

Sondaj de opinie: englezii au fost intrebati ce origine au imigantii care aduc un plus de valoare Marii Britanii prin munca pe care o presteaza in regat si, evident, cine sunt cei care aduc prejudicii de imagine. Rezultatele nu sunt deloc imbucuratoare pentru romani. Conform clasamentului rezultat din acest sondaj, ai nostri sunt pe penultimul loc in clasamentul negativ, inaintea Somaliei.

Britanicii ii prefera pe australieni, irlandezi, germani si americani, in timp ce pe romani ii alatura celor din Pakistan, Bangladesh sau Nigeria. Majoritatea votantilor conservatori (51%) cred ca romanii aduc o contributie negativa Marii Britanii, la fel ca o majoritate (53%) din cei care au votat Leave la referendumul Brexit.

CITESTE SI: Reprezentantii Comisiei Europeane, decizie de ULTIMA ORA: Romania poate pierde zeci de miliarde de euro

Reprezentantii Comisiei Europeane intentioneaza sa redirectioneze fonduri de coeziune de zeci de miliarde de euro de care beneficiaza state central si est-europene spre tari afectate de crize financiare, precum Grecia si Spania, afirma surse de la Bruxelles citate de Financial Times.  Controversatele reforme vor fi parte a proiectului de buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, care urmeaza sa fie prezentat in luna mai, marcand reconfigurarea semnificativa a politicilor de coeziune in valoare de 350 de miliarde de euro. 

Comisia Europeana vrea sa puna capat practicii acordarii fondurilor de coeziune doar pe baza cuantumului Produsului Intern Brut, introducand criterii noi, precum rata somajului in randul tinerilor, starea educatiei, situatia mediului, numarul de imigranti extracomunitari si dezvoltarea inovatiilor, scrie mediafax.ro

Printre conditiile suplimentare introduse de Bruxelles se va numara respectarea principiilor statului de drept, urmand sa apara si mai multe restrictii privind modul de utilizare a fondurilor comunitare primite.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img