marți, 23 aprilie, 2024

Imigrantul ilegal din Mali care a salvat un copil, la Paris, va primi cetatenia franceza – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Mamoudou Gassama, un tanar de 22 de ani din Mali, care locuieste ilegal in Franta de cateva luni, a devenit, in cateva ore, una din cele mai cunoscute persoane din Franta, dupa ce inregistrarea cu momentul in care il salveaza pe copil a avut peste doua milioane de vizualizari pe internet.

Lasat singur acasa de parinti, baietelul a iesit pe balcon, s-a catarat probabil pe balustrada si a ajuns sa atarne in gol, la etajul al patrulea al blocului. Dintre martori s-a desprins un tanar –  Mamoudou Gassama – care n-a ezitat sa escaladeze fatada cu mainile goale si l-a recuperat pe baietelul care risca sa cada in orice clipa.

"Am vazut multa lume care striga, masinile claxonau. Atunci am trecut strada si am alergat sa vad cum pot sa-l salvez. Am reusit sa ma prind de balcon si m-am catarat, uite asa… Am facut asta pentru ca e un copil. Imi plac mult copiii. Nu m-am gandit la etaje. Nu m-am gandit la riscuri. Si, multumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, a spus Mamoudou Gassama, eroul din Paris.

Mamoudou Gassama a fost felicitat personal de catre presedintele Emmanuel Macron, care l-a primit la Palatul Elysee luni dimineata. Dupa intalnirea cu noul erou national al Frantei, presedintele a anuntat ca acesta nu trebuie sa-si mai faca griji legate de statutul, pentru ca va primi cetatenie. 

Mamoudou Gassama va fi angajat la Brigada de Pompieri si, de asemenea, a primit si medalia de onoare din partea presedintelui Frantei.

Sesizate pentru neglijenta parentala, autoritatile au preluat temporar custodia copilului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img