joi, 18 aprilie, 2024

Impiedica instalarea dementei inca din tinerete

Distribuie:

Publicat:

Un studiu desfasurat pe o perioada de 35 de ani, in care s-au monitorizat obiceiurile de sanatate ale oamenilor, a aratat ca exista cinci comportamente care par sa reduca semnificativ riscul aparitiei dementei. Conform studiului, persoanele care au urmat constant patru sau cinci din comportamentele impotriva dementei senile au experimentat o reducere de 60% a aparitiei dementei sau a declinului cognitiv. Exercitiile fizice au fost cel mai important factor dintre cele cinci.  Aceste obiceiuri au scazut cu 70% cazurile de diabet, boli de inima, infarct, comparand cu cei care nu aveau niciun astfel de obicei.

,,Dimensiunea reducerii aparitiilor bolilor datorata acestor mici pasi de sanatate ne-a uimit si este de o importanta enorma intr-o populatie care imbatraneste”, a declarat principalul investigator, prof. Peter Elwood, de la scoala de Medicina a Universitatii Cardiff. „Ceea ce ne arata cercetarile este ca urmarea unui stil de viata sanatos ofera beneficii surprinzator de mari, cu mult mai mari decat orice tratament medical sau procedura preventiva”, a concluzionat medicul.

O sa suferi de dementa? Testul cu sase intrebari care iti ofera raspunsul

Cele cinci obiceiuri sunt pe cat de simplu de urmat, pe atat de necesare de introdus in stilul de viata al fiecaruia dintre noi, si anume: exercitiile fizice regulate, abtinerea de la fumat, mentinerea unei greutati scazute, o dieta sanatoasa si un consum redus de alcool. ,,Este cunoscut de ceva timp ca ceea ce este bun pentru inima ta este, de asemene, bun pentru si pentru creierul tau, iar acest studiu ofera mai multe dovezi pentru a demonstra ca o viata sanatoasa ar putea reduce semnificativ sansele de a dezvolta dementa senila”, a declarat Doug Brown, director de cercetare si dezvoltare la Societatea Alzheimer.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img