sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Importanţa analizelor de urină: Cât de des trebuie făcute şi ce indică

Distribuie:

Publicat:

O analiză a urinei presupune un test de laborator al acesteia, denumit în mod obişnuit de către profesioniştii medicali drept „sumar de urină”. Urina este evaluată pentru prezenţa anumitor substanţe chimice. De asemenea, se va realiza şi un examen microscopic al urinei pentru a căuta anomalii.

De ce este important sumarul de urină şi de ce ar fi bine să se încadreze în setul tău de analize de rutină? – află mai departe!

Sumarul de urină: de ce se face?

O analiză a urinei este indicată în cazul anomaliilor urinare, cum ar fi creşterea producţiei de urină, frecvenţa urinară crescută, urina cu sânge sau culoarea anormală a acesteia. Acest test poate fi de asemenea util în cazurile de febră inexplicabilă, pierderea poftei de mâncare sau scăderea bruscă şi inexplicabilă în greutate, potrivit csid.ro.

O analiză de urină este adesea efectuată atunci când este indicată de rezultatele unei ecografii, rezultatele testelor de sânge care indică o problemă cu sistemul urinar sau ca urmare a examinării fizice atunci când sunt detectate anomalii, precum şi ca examen de rutină în evaluarea sănătăţii noastre.

Contnuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img