News Flash:

Important pentru toti romanii! Aceste medicamente se RETRAG din farmacii

18 Februarie 2019
611 Vizualizari | 0 Comentarii
pastile 538x332

Toți românii trebuie să fie atenți la aceste pastile! Acum o săptămană un medicament antitusiv a fost retras de pe piață deoarece provoca alergii. S-a constatat totuși că nu este singurul de acest fel.

Este vorba despre medicamentele Epistat şi Eurespal. Primul medicament este folosit pentru tratarea tusei şi expectoraţiei atât la adulţi cât şi la copiii de peste 2 ani. Mai multe studii au arătat că fenspirida, substanţa activă din aceste două medicamente, poate provoca tulburări ale ritmului cardiac.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anunţat săptămâna trecutp că a avizat iniţierea retragerii de pe piaţă a medicamentelor – Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită şi Eurespal 2 mg/ml sirop.

În România, fenspirida era comercializată cu denumirea comercială Eurespal (Laboratoarele Servier, Franţa) şi Epistat (Gedeon Richter, Ungaria), fiind indicată pentru „tratamentul tusei şi expectoraţiei apărute în cursul afecţiunilor bronhopulmonare la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani”, arată prospectul medicamentului publicat de ANMDM.

bugetul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017477 (s)