joi, 28 martie, 2024

Imunitatea la coronavirus dureaza doar 6 luni

Distribuie:

Publicat:

Imunitatea la coronavirus dureaza 6 luni. Oamenii pot fi imuni la coronavirus doar sase luni, arata un studiu recent.

Cercetatorii de la Universitatea din Amsterdam au testat 10 barbati pentru patru coronavirusuri pe parcursul a 35 de ani.

Cele patru coronavirusuri provoaca raceala comuna si cercetarile au aratat ca exista o durata alarmant de scurta a imunitatii, noteaza The Times.

Dupa 12 luni, oamenii au fost reinfectati frecvent cu virusul si dupa sase luni, nivelul de anticorpi a fost redus substantial.

Cercetatorii de la Universitatea din Amsterdam au spus ca testele de anticorpi pentru a estima cati oameni au fost infectati sunt asadar limitate.

Imunitatea la coronavirus dureaza 6 luni

Profesorul Lia van der Hoek, unul dintre cercetatorii implicati in studiu a declarat pentru The Times: „Imunitatea efectivelor este o problema, chiar si prin vaccinare, deoarece se poate ca oamenii sa se reinfecteze in termen de sase pana la 12 luni”.

Virusologul de la Universitatea Reading Ian Jones a adaugat ca alte cercetari sugereaza o imunitate de durata mai lunga, deoarece unii sufera doar o forma usoara care s-ar putea sa nu declanseze imunitate mare.

„Cu toate acestea, toate par sa induca o imunitate de scurta durata, cu pierderea rapida a anticorpilor. Acest lucru poate fi un numitor general pentru coronavirusurile umane. Daca SARS-CoV-2 (noul coronavirus) se va comporta ca un coronavirus sezonier in viitor, se poate astepta un model similar”, sustin cercetatorii care de altfel au si demontat ideea unui „pasaport de sanatate”, care ar fi atestat ca turistii sunt sanatosi si nu au COVID-19.

„In conditiile in care imunitatea se pierde in 6 luni de la infectie, posibilitatea de a atinge imunitatea de turma (in engleza herd immunity), prin infectare naturala, pare foarte putin probabila”, au mai avertizat olandezii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img